Реклама / Ads
40| 10664 |26.07.2020 АКТУАЛНО

Ген. Румен Ралчев: На протеста рано или късно ще се стигне до сблъсък

.
Румен Ралчев Източник: БГНЕС
Рано или късно на протеста ще се стигне до сблъсък - нарочно или случайно.И тогава ще се стигне до разрастване на протеста и енергията ще се прояви по гротескен начин. Това заяви генерал Румен Ралчев, бивш служител на НСО.
 

Определени политически сили искат да канализират протеста, но може да се стигне и до изненада, прогнозира той пред Нова телевизия.


Мисля че е арогантно политиците да казват, че нищо не става, че всичко е под контрол, когато улиците в София и други градове са пълни с хора. Една малко по-силна провокация и нещата могат да излязат извън контрол И това че се гордеем, че преходът премина безкръвно и без бунтове, и това единствено наше достойнство може да го загубим, заяви той.

 

Провакацията може да е в метрото, аерогарата, вечер в тъмното - и това може да доведе до сериозни последици, смята генералът.


Гражданското неподчинение към което върви обществото е свързано с многообразност. Хвърляха се бутилки, камъни, пиратки. Някой може ли да каже това докъде ще продължи? И знае ли се, как ще се реагира?, постави въпроси той.

 

Страшно е, когато се събират два паралелни митинга. Това е изпитание., независимо дали те са в София или Росенец При хора с лабилна нервна система може да се стигне до ескалация. Овладяване на такъв тип сблъсъци е труден. И управлението на този процес се губи. Стига се до употреба на специални средства. Може да се пуснат по тежко въоръжени полицаи, да се използва газ, спрей. И това може да катализира напрежението, обясни експертът.

 

Той коментира и проблемите около НСО: Създаването на паралелни структури на НСО е противопоказно. При едно голямо мероприятие може да се получи голяма бъркотия. Може на всеки покрив да има пушка и иди обяснявай на кого е. Това е голяма грешка и може да се стигне до лоши последици, посочи Румен Ралчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9245 |14.05.2020 И таксиметрови шофьори на протеста: Гладуваме. Какво правиш, Борисов! . 0| 5487 |02.03.2020 Любомир Кючуков: Турция използва хората като инструмент . 9| 6203 |27.01.2020 Около 40 души са пострадали от лютивия спрей на протеста пред МРРБ . 0| 5698 |17.12.2019 Румен Дунев: България губи всяка година над 2.5 млрд. лв. от катастрофи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads