Реклама / Ads
2| 4771 |08.01.2019 АКТУАЛНО

Георги Георгиев: В България болните хора живеят с присъди, а не с диагнози

.
Георги Георгиев
Георги Георгиев от БОЕЦ обяви във Фейсбук, че се правят всякакви опити да се откаже лечение на съпругата му Мариела. „Картината на това, кой, как и защо се опитва да убие съпругата ми и кой и как прикрива тези престъпления ще бъде ясна. Важно е да бъдат разобличавани”, написа той в социалната мрежа.
 

Пред Фрогнюз Георги Георгиев обясни защо все още неговата съпруга чака бъбречна трансплантация.

 

Твърдите, че отказват лечение на вашата съпруга.

 

Отказват лечение на съпругата ми Мариела заради моята дейност. Не заради медицински показатели и финансови причини, а именно заради това, че търся истината. Вече три пъти отказват да лекуват съпругата ми.

 

Какви са вашите доказателства, че се отказва лечение на съпругата ви?

 

Получихме отговор от НЗОК и Здравната инспекция, сега чакаме такъв от Медицински одит и от прокуратурата. В документите, с които разполагаме, има информация, която потвърждава нашето заключение. Вече 2 години на съпругата ми не е извършено най-важното изследване, което е за съвместимост. Лъгали са ни, че тя е подготвена за бъбречна трансплантация.   

 

Преди 2 месеца подадохме документи в Комисията за лечение в чужбина. Увериха ни, че в 3-дневен срок ще бъдем уведомени за резултата. Никой не ни се обади тогава. След време ни потърсиха, за да подадем заявление за съфинансиране. Когато си здравно осигурен и си изряден към държавата, тя има ангажимент да ти осигури лечение. Кампаниите за събиране на средства за лечение са ежедневие, а не трябва да е така.

 

В България хората живеят с присъди, а не с диагнози. Даже затворниците знаят, че като излежат присъдата си, всичко свършва. Докато в здравеопазването ти вземат живота, дори да имаш шансове, те ги унищожават. Казват ти: „Не сте само вие, има и други като вас. Наведи се да не разсърдиш чиновника, професора, лекаря”.

 

Защо станахте неудобен?

 

Няма човек, който да не е чул за източените 16 милиарда от ДДС. Само през миналата година съм пуснал сигнали срещу Пеевски, Цветанов. Имам сигнали до Инспектората срещу Цацаров. В края на миналата година БОЕЦ проведе протест в 8 града в защита на независимите български магистрати  – Бойко Атанасов, Методи Лалов и др. Утре ще се срещнем с председателя на ВКС Лозан Панов по този повод.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13286 |08.01.2019 Георги Милков: Най-важният играч в спора с либийския кораб все още не се е появил . 8| 6762 |04.01.2019 Демократична България: За фиаското с електронните винетки - оставки в АПИ! . 34| 9959 |29.12.2018 Кремъл винаги е искал България като хленчещ помияр и силна и проруска Сърбия . 23| 12161 |17.12.2018 Eвродоклад: България губи над 11 млрд. евро годишно заради корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads