Реклама / Ads
0| 3213 |27.04.2021 АКТУАЛНО

Георги Свиленски: Коалиция между БСП и ГЕРБ не може да има. БСП иска да смени този модел

.
Слави Трифонов показа, че е зависим. Голяма част от българските граждани дадоха подкрепа не само на неговата партия, но и на още няколко нови партии с надеждата да бъде разграден моделът “Борисов”. За съжаление, само за няколко дни ние видяхме как тези партии се отрекоха от своите избиратели. Ако не искаше да бъде зависим Слави Трифонов, ние давахме подкрепа срещу условия или неща, които са записани в неговата програма.
 

Това заяви зам.-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски пo БНТ.

 

По думите му изборите само са разклатили Борисов и неговото управление, но това е само първата стъпка.

 

Свиленски обърна внимание, че има нужда от правителство, което да извади тези хора от властта, да направи прозрачно финансиране на всички сектори, прозрачно провеждането на обществени поръчки, да приеме Изборен кодекс, който да гарантира честни избори, а тези неща са останали някак встрани и липсва последователността, с която партиите са започнали.

 

Той припомни и предложението на левицата за мораториум върху назначения на правителството в оставка, чиято подкрепа е закъсняла заради "новите партии". Междувременното заради това в енергетиката са били сменени всички директори, както и директори на горски стопанства, библиотеки.

 

"Трифонов взема и връща мандата през фейсбук - явно ще продължи да се управлява така държавата", коментира Свиленски.

 

"Коалиция между БСП и ГЕРБ не може да има. Ние искаме да сменим този модел. Няма как смяната на този модел да мине през коалиция с този модел. Това може да го направи само Слави Трифонов и неговата партия, защото той отрича модела, но в същото време не прави нищо, за да го смени. Същото важи и за по-малките партии - казват, че искат да премахнат модела, но и че не подкрепят никого", каза още той.

 

Свиленски призова за повече разум, повече отговорност и коментира, че още едни избори ще дойдат малко в повече както на държавата, така и на самите граждани.

"Обществото чака решения - за пенсиите, за здравните мерки, за социалните предложения. Парламентът трябва да поработи. Държавата има нужда от актуализация на бюджета", изтъкна социалистът и добави, че БСП ще подходи отговорно към ситуацията и ще се опита да направи така, че българските граждани минимално да усетят проблемите, с които са затиснати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6701 |07.04.2021 Политологът Георги Киряков: Ако президентът подкрепи Слави, ”Има такъв народ” ще спечели новите избори . 16| 11698 |06.04.2021 Петко Георгиев: Абсурдно е в 21 век по този начин да се провеждат изборите . 11| 7452 |01.12.2020 Адвокат Емил Георгиев: Не трябва да се вдига белия байряк . 2| 5932 |14.11.2020 Д-р Георги Миндов: Тестовете за COVID-19 не са достъпни на никакво ниво, те са платени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads