Реклама / Ads
21| 5558 |12.04.2015 АКТУАЛНО

ГЕРБ узаконява паркирането върху детски площадки и зелени площи?

.
Улица в близост до площад "Ал. Невски" в навечерието на Възкресение. Всяка втора кола бе паркирана в нарушение върху тротоара Източник: Фрог нюз
Легализирането на властовия рекет върху гражданите чрез търговията с уличното паркиране тръгна ръка за ръка с узаконяването на паркирането върху детски площадки, паркове и градини.
 
Това заявяват от гражданско сдружение "Софийски обществен комитет".

Според сдружението това реално се случва с обединяването в общ законопроект на двете предложения от ГЕРБ за промени в Закона за движението по пътищата, вече приети на първо четене от Народното събрание.

Обобщеният проект предвижда да бъде наказвано с "глоба в размер 200 лв. лице, което паркира пътни превозни средства в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места". Определянето на самите места за паркиране в зелените площи, на площадките за игра и върху тротоарите депутатите са решили да оставят в ръцете на общинските съвети.

До момента българското законодателство не е разглеждало детските площадки, парковете и градините като възможни места за паркиране, но очевидно текущата необходимост от разширяване на бизнеса с пътищата налага увеличаването на ресурса от публични площи за експлоатация.

Единствено върху тротоарите и сега е възможно паркиране на МПС с допустима максимална маса до 2,5 тона, но само на определените в Генералния план за организация на движението (ГПОД) места, успоредно на оста на пътя и ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Всички очакваме цивилизационно развитие, ефективни решения на проблемите, красиви градове, комфортна и уютна среда, а с всяка следваща "реформа" ни изправят пред все по-нисък стандарт на живот на все по-висока цена", заявяват от гражданското сдружение.

Според гражданите държавата се отказва от зелената политика, заложена в Закона за движението по пътищата, и загърбва инициативата за изграждане на достъпни обществени паркинги съгласно Закона за устройство на територията, давайки импулс на общините да задълбочават проблемите с паркирането в големите градове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6089 |08.04.2015 Ал. Методиев за Фрог: Ха-ха! "Солидарност" ще обединява ромите, проси парички от ГЕРБ!! . 65| 6959 |13.02.2015 ГЕРБ в декларация: Дискредитират Цветанов, за да ни отслабят за изборите . 17| 10805 |13.01.2015 Посланик Л. Шопов за Фрог: Отношенията ГЕРБ - ДПС – мираж върху подвижни пясъци . 19| 8227 |10.11.2014 ГЕРБ "запушва устата" на хапещатата Мая Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads