Реклама / Ads
12| 7427 |17.06.2011 АКТУАЛНО

НС гласува вота на недоверие към кабинета "Борисов"

.
Парламентът ще гласува второто искане за оставка на кабинета „Борисов” от началото на мандата му, този път за провал в антикризисната политика. Очаква се вотът на недоверие да подкрепят главно вносителите от БСП и ДПС. Синята коалиция и „Атака” няма да участват в гласуването.
 

Управляващите от ГЕРБ разчитат и имат подкрепата на независими депутати, за да съберат нужните 121 гласа, за да оцелее правителството. Това е второто искане за оставка на кабинета, първото беше за провал в политиката по здравеопазването.

Вчера дебатите продължиха рекордно кратко – около 3 часа, след като депутатите от ПГ на „Атака” и Синята коалиция напуснаха пленарна зала. За да бъде отхвърлен вотът на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, 50 % + 1 от депутатите трябва да гласуват „против”. Това са 121 депутати. Парламентарната група на ГЕРБ се състои от 117 народни представители.

В Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се посочва, че гласуването по вота може да започне най-рано 24 часа след приключване на разискванията по него, което означава, че гласуването ще започне след 12.40 часа.

От 09.00 часа парламентът ще се занимава със законодателната си програма. Предстои гласуването на окончателните промени в Закона за концесиите с вносител Любен Татарски. Депутатите ще гледат на първо четене и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите с вносител Министерски съвет.

В 11.00 часа започва предвиденият според програмата за работа на Народното събрание парламентарен контрол. 7 министри ще се включат в него. Вътрешният министър Цветан Цветанов ще отговаря на 8 депутатски въпроса и питания. Новият транспортен министър Ивайло Московски също ще участва в парламентарния контрол с един въпрос, отправен от депутата от ПГ на Коалиция за България Михаил Миков.

На 11 депутатски въпроса и питания ще отговаря икономическият министър Трайчо Трайков, а на 3 – регионалният министър Росен Плевнелиев. В парламентарния контрол ще участват още външният министър Николай Младенов, както и здравният – д-р Стефан Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5723 |12.05.2011 Доволните от доктора гласуват за властта . 22| 17475 |06.01.2011 Учени: Пиенето удължава живота! . 16| 12368 |04.12.2010 В Правителствена се борят за живота на Вера Кочовска. Предсказания на пророчицата . 8| 17728 |15.11.2007 Терапевтична общност „Феникс” спасява наркозависими и ги връща към живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads