Реклама / Ads
33| 7513 |15.07.2011 АКТУАЛНО

Гневни граждани: Ужасно е, че МВР мълчи за жестоко убитата Яна!

.
Яна Кръстева
В неделя тялото на 28-годишната Яна Кръстева беше намерено в Борисовата градина. Пет дена по-късно информациите за бруталното убийство на младата жена са твърде оскъдни на фона на медийното отразяване на европохвалите за операция "Шок", която остави в ареста 20 диши, в готовност за екстрадация.
 


Последва мълниеносна реакция в интернет, където разгневени граждани питаха как може едно убийство да бъде омаловажено, а близки до властта медии да тиражират информация, че младата жена била клошарка. Това предизвика и спонтанната реакция на граждански организации, които разкритикуваха МВР, откъдето вече пети ден на практика няма официална информация.

За мен е странно как от пресцентъра на МВР все още няма официална информация по този случай (жестокото убийство на Яна Кръстева –б.ред.). Аз им звънях, те ми затвориха телефона. Исках да попитам защо МВР мълчи. До този момент МВР няма официална информация, но по някакви неизвестни за мен канали информация от тях изтича към медиите, коментира пред БНР в петък Ани Маринова, приятелка на убитата Яна..

Маринова категорично отрече появилите се информации, че Яна е била скитница или алкохоличка. Младите хора в България не са клошари. Това, че тялото на Яна е намерено в парка не означава, че тя е клошар, каза тя.

Според Жулиета Коджакова, майка на една от прителките на жертвата, този случай е можел да бъде предотвратен. Трябваше само полицията  да обърне внимание на жалбата на млади хора, които бяха пребити в четвъртък вечерта почти на същото място, коментира Коджакова.

Приятелите на Яна смятат да организират пресконференция, на която ще бъдат поканени всички заинтересовани страни.

Много искам зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров да обясни как общината и който стопанисва градината, ще се погрижат за сигурността на гражданите, каза още Маринова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6120 |15.07.2011 Евродокладът: Оправдателните присъди на мушка . 0| 6129 |14.07.2011 Кандидат-историци пишат за България през IX в. и Раковски . 11| 6116 |13.07.2011 20 милиона се намерили за БГ Лувъра; трябват още 10 . 27| 9504 |12.07.2011 Б. Бонев: Само луд може да ме плаши с умряло куче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads