Реклама / Ads
14| 6579 |16.04.2015 АКТУАЛНО

Н. Хаджигенов пред Фрог: Съдебната реформа е цирк за избирателите

.
Николай Хаджигенов
В България не виждам никаква демокрация. Демокрацията се споменава само в Конституцията и на още едно-две места. За това твърдя, че у нас има само хартиена демокрация т. е само на думи. Нищо друго. Реалността не е такава. Реалността е тоталитарно управление в чистия му вид. Това каза пред Фрог нюз адвокатът Николай Хаджигенов относно възможността реално да се извърши прословутата съдебна реформа.
 
За да се осъществи съдебна реформа трябва да има промени в Конституцията. Многократно съм казвал, че въпреки усилията на правосъдния министър Христо Иванов и заместника му, съдебна реформа няма да се направи от това правителство. Всичко, което се говори по темата е само прах в очите на хората. Истината е, че само ние, хората имаме нужда от съдебна реформа, а не тези, които ни управляват.

Реално във всички приказки, които се казаха около съдебната реформа, може да се ориентират само практикуващите юристи, и то не всички. Единственото, което става ясно от всичко е, че съдебна реформа няма да има. Това е цирк за пред избирателите. Оценявам усилията на Христо Иванов, но това не е достатъчно. Това същото правителство допуска прокуратурата да има законодателна инициатива и да пише промени в НК, НПК и ГПК. Разделението на властите дори вече не е термин от Конституцията. В момента ние имаме едно идеално тоталитарно управление. Всичко останало са само думи на хартия, възмути се юристът.

По думите му делото Костинброд е поредния знаков провал на прокуратурата. Те нямат нито едно шумно дело, по което да са осъдили някой. Този резултат се дължи на комбинация от много неща. Първо- налице е злоупотреба с право и власт. Второ-шири се тотална неграмотност в прокуратурата и всичко е поръчка. Трето-с почти всички дела  държавното обвинение се опитва да замаже очите на народа. Добре, прах, прах, прах, ама те минаха сумати години. Вече минаха 5-6 години от предишното управление на ГЕРБ и до ден днешен няма и едно дело с голям обществен интерес, което да е „излязло”.

Всички обвиняеми са оправдани. Реално едни такива действия на прокуратурата, като тези с „убийството” на Делян Пеевски, разбиват живота на хората на малки парченца. Някои успяват да ги посъберат, но други не могат да го направят цял живот. Ти до днес си бил някой, като съдията Сантиров например, но от утре си последен боклук. Лежиш три месеца в ареста, съдят те, размахват те по вестниците и след 5 години те оправдават на всички три инстанции. Да, но в цялата тази ситуация излиза главният прокурор и защитава доскорошния шеф на столичното следствие Пепи Еврото. Дори не му образуваха дисциплинарка, да не говорим за наказателно производство, допълни още Николай Хаджигенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8785 |16.04.2015 Писателят А. Илиев за Фрог: В ЦК има и против атентата в "Св. Неделя" . 17| 10237 |15.04.2015 Експерт за Фрог: Взривените гранати били за Русия . 12| 5565 |14.04.2015 Братът на Ченалова за Фрог: Не се крие, явила се е на разпит на 2 април, мълчат . 14| 5818 |14.04.2015 Иван Бояджиев пред Фрог: Взривовете в Иганово са терористични атаки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads