Реклама / Ads
0| 5410 |21.06.2007 АКТУАЛНО

Хип-хопърски звуци заформят мегакупон пред НДК

.
Петият „Празник на музиката” се открива тази вечер в София пред НДК. Организатори на феста са ,Френският културен институт със съдействието на SME и Bedbug studio. Идеята на събитието е тази година да се насърчават млади артисти-аматьори в правенето на хип-хоп, рап музика, графити и брейкденс, а случайни и неслучайни минувачи да гледат и се радват на новоизгряващите таланти.
 

Йочка Димитрова 

Васил Василев 

  "Този тип култура се роди в 80-те години, доби статута на артистично движение, има истински предвестници на стилове, мода и идеи, а артистите ще учудят всички със своята виртуозност", обещават организаторите от „Френския културен институт”.
Довечера ще бъдат демонстрирани четирите елемента на хип-хоп културата: DJ-и, МС-та, брейкденсинг и графити от всички, които искат да са част от празника. Шоуто започва в 19:00 под ритмите на актуален сет на небезизвестния музикален продуцент DJ Darkstep. Той ще подготви публиката за ,,лошото момче” Wosh MC, което побърква с мощно рапиране. Почитателите на old-school hip-hop funky музиката ще чуят за втори път новия албум на дуото Fars, който ще нажежи настроението на феновете. Разбира се, и Drs+ няма да пропуснат златната възможност да станат част от събитието. Те ще се постараят и този път да изненадат публиката с нови тракове. Лудницата ще е пълна след демонстративно шоу (battle) на българските и френските брейкденсъри- Electric Force и Pokemon. Майсторите ще затвърдят френско-българската си дружба като се изправят един срещу друг, за да покажат най-новите техники и похвати  от тази ъндърграунд култура. Демонстративната стена пък ще бъде надраскана от вълшебните пръсти на Nast и Funne, които ще творят графити с френски екофлакони „Strict”.  Невероятният фест на открито ще продължи само до 22:30, за да не се вдига много шум и да  не се пречи на живеещите в съседните на НДК блокове. Феновете, разбира се, няма да спрат купона и еуфорията. Те ще продължат където намерят за добре. „Празникът на музиката” започна на 20 юни в Бургас, където от Добрич  момчетата подгряха и подготвиха сцената за култовите французи Slave Fram. Брейкденсърите Black Style също демонстрираха майсторски умения.
Взривяването на тинейджърите, обаче, не спира до тук. То ще продължи в Пловдив и Варна съответно на 22-ри и 24-ти юни. В Пловдив отново ще рапират Slave Farm, но подгрети от „Хората на изгрева” и  Zigg. Във Варна Мc Troley ще открие празника, а брат му Mad Bear ще стартира с типичния за него old school хип-хоп от плочи. Разбира се, фестът не може да мине без The Center, които се върнаха от Белгия с четири първи награди от хип-хоп танц състезание. На гости на варненци, освен Fars, ще дойде и DJ Darkstep.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7559 |21.06.2007 „Гражданинът Кейн” отново признат за най-велик филм на Америка . 1| 6250 |21.06.2007 „Съкафезнички” наричат Парис Хилтън „шефката”, а тя линее в затвора . 7| 10554 |20.06.2007 Бум на девственици в България, някои стават девици по няколко пъти . 4| 6453 |18.06.2007 Българи развенчаха 8 мита за жените, един от тях е, че дамите гледат по-малко еротика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads