Реклама / Ads
1| 16347 |01.08.2016 АКТУАЛНО

Хора от Трън за Фрог: Кметът заплашва свидетели за блъснатото дете

.
Кметът Станислав Николов
Аз съм гражданин на този град и твърдя, че кметът натиска хората, свидетели на случая с удареното от джипа момче, да не сведетестват. Дори само заради това, той трябва да си подаде оставката. Не може да има честно разследване докато той е кмет, защото и от Америка да дойдат разследващи, свидетелите са от Трън. Докато той е кмет, никой няма да посмее да говори. Това каза за Фрог общинският съветник Десислав Банков.
 
Никой няма да говори, защото така се обрича на самоунищожение, трябва да се изселиш от този малък град....Може ли да има справедлив процес, когато Станислав Николов е още кмет, след като хората са зависими от него и той ги заплашва? Просто наглостта на този човек в случая с детето не е човешка...допълва общинарят от коалиция "Трънчани за Трънско".

Преди три години идва човек при нас и казва: "Кметът е подписал договор с баща ми, който умря преди пет години."  Оказа се, че той си направил печат на нотариус, подписва си договорите и си взема субсидии на базата на този договор, с фалшив печат.. Тогава направиха за него един филм със заглавие  „Частните градове”, но случаят си остана дотам... Но бяха намерени 55 фалшими договори с печат на кмета.., припомня Банков.

Хванахме 6 човека по европейска програма да работят в неговото имение. Това е записано, документирано с камера. Кметът е и в тежък конфликт на интереси. За 37 000 лева е пазарувал от магазина на майка си. Ние дадохме тогава сигнал до Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. Но чак когато Филип Златанов падна ни обърнаха внимание и получихме посмо, че е установен конфликт на интереси. Но кметът си е на мястото, а той няма право да заема този пост,  щом има конфликт на интереси...., казва още общинският съветник.

И в момента е в конфликт на интереси, защото извършва търговска дейност като продава картофи и издава фактури с ДДС. Няма право на такава търговска дейност. Също назначава и толерира кметовете по селата, които издават удостоверения за наследници на тези хора, които подписват с него дотовори. ГРАО в Трън е на негово подчинение. Той издирва хората и печели. Отвсякъде е в конфликт на интереси...Сезира ли сме отново главния прокурор и комисията по конфликт на интереси, посочва още Банков.

Припомняме, че инцидентът с детето се случва на 13 ноември 2015 г. Тогава кметът на Трън Станислав Николов блъска с джипа си 6-годишно дете, което отива на училище. Катастрофата става срещу училището, където отива и кметът, за да остави своето дете там. Той спира автомобила – „Фолксваген“, модел „Туарег“, да изведе детето си. Дори не разбира, че е направил катастрофа, докато не чува стон под колата. Ивайло оцелява, но е без далак и с половин черен дроб.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди преди седмица, че свидетели са били заплашвани. „Категорично – свидетели са били притискани да не казват всичко това, което им е било известно, и да затруднят по този начин разследването. Налице са закани за убийство по отношение на една от свидетелите, както и закани за уволнение”, обясни Арнаудова. Главният прокурор Сотир Цацаров възложи случая на прокуратурата в Перник, за да се осигури обективност на разследването. Започна досъдебно производство срещу кмета за подбуждане към лъжесвидетелстване.

„Не искам да чувам и виждам кмета на Трън”, каза премиерът Бойко Борисов. „Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор, той ми каза, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място”, посочи Борисов. „Много се подразних, като слушах как кметът на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо, ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след 5 дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето. Не искам да го чувам и да го виждам”, каза още премиерът.

Б.р. Позицията на общинският съветник Десислав Банков бе подкрепена и от други граждани на Трън, които присъстваха на разговора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2404 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 8032 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори . 4| 3426 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 14220 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads