Реклама / Ads
24| 9568 |13.05.2020 АКТУАЛНО

Христо Иванов: Божков е поредният олигарх, пожертван на олтара на пиара

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Васил Божков е просто поредният член на българската олигархична мафия, който е пожертван на олтара на пиара, такива ще има още, очакваме и в горивния сектор това да се случи”, коментира съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов.
 

"Главният прокурор Иван Гешев идва с мандат да разчисти терена от едни наследени от десетилетия назад бизнесмени и бивши милиционери, станали милионери, които доста дълго време се задържаха", смята Иванов. Според него "теренът се разчиства" за "нови играчи, които не са толкова известни и разпознаваеми, чиито физиономии не говорят на българския избирател за това, че го управлява мафия", каза още той в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1.


"Мафията трябва да се скрие, да се сменят тези кулиси, които много български граждани започнаха да ги разпознават", добави той. Според него една от целите на даренията, които в момента прави депутатът от ДПС Делян Пеевски, е да се легитимира като една по-сериозна политическа фигура в рамките на ДПС.


Съпредседателят на "Демократична България" критикува и намерението на управляващите да намалят ДДС, но само за някои сектори. "Това издава желанието на Бойко Борисов да се хареса на всички, усещайки наближаването на редовните избори и пълната безидейност и липса на визия какво да правим с кризата, която се задава", коментира той. Според него, ако се намалява ДДС, това то това трябва да се случи за всички сектори, а не само за някои. Иванов припомни и някои от новите мерки за стимулиране на икономиката, които предложиха преди дни от "Демократична България". Повече за идеите на демократите четете тук.


"Борисов се справи добре с пожарникарската задача - когато трябваше да кажем "Затваряме и всички - вкъщи", но когато трябва визионерски да се гледа, Борисов започва да се държи като музикант-слухар, който слуша публиката и не може да погледне отвъд това, което някой му казва на някоя среща или Валери Симеонов го ръга нанякъде", коментира още Иванов.


Съпредседателят на "Демократична България" съобщи, че на предстоящите парламентарни избори коалицията ще се яви с "много амбициозен и ясен дневен ред и трансформационна програма за България" и би си партнирала само с политически партии, които "могат да ги убедят, че могат да извършат тежки реформи".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 26361 |08.05.2020 Васил Божков: Общото между мутрите преди и сега е Борисов. Различното е Пеевски. Той дърпа конците . 9| 7416 |15.04.2020 Д-р Христо Дамянов: Обезкървяването на здравната система е причина бъдещи пациенти или трупове да нямат нито грам вяра в нея . 25| 15691 |26.03.2020 Васил Божков: Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads