Реклама / Ads
7| 9179 |14.10.2010 АКТУАЛНО

Яне вади корумпиран министър от кабинета "Борисов"

.
Яне Янев
Документи, уличаващи в корупция "ключов министър от кабинета на Бойко Борисов", ще станат публично достояние с помощта на РСЗ. Те ще бъдат обявени на брифинг днес, каза председателят на партията Яне Янев, съобщава news.bg.
 

Това не изглежда никак случайно, тъй като само ден преди това Янев бе гост в дома на освободения от ареста Алексей Петров, който няма съмнение е симпатизант на РЗС, както сам отбеляза в кулоарите на парламента самият лидер на консерваторите Яне Янев.

По време на вчерашната им среща в дома на Петров бившата барета поставил условия, за да влезе в политиката, обясни Янев. Петров настоявал за екипен принцип и попитал дали от РЗС са готови да се съгласят с екипен принцип на управление.

Бившият съветник в ДАНС казал, че е готов да влезе в политиката, когато екипите в различни секторни политики бъдат изцяло формирани. Той счита, че няма време за губене и тези екипи трябва да започнат да се изграждат час по-скоро, поясни Яне Янев.

Тези екипи, по думите му, ще са в противовес на едноличното министър-председателско управление от последните 20 години.

Петров искал в тези екипи да влязат специалисти от "Атака", ГЕРБ и Синята коалиция. В ГЕРБ има и инакомислещи, има хора, които са осъзнали, че това правителство в този му вид не е способно да се справи с кризата, каза още Янев.

РЗС са готови да дадат шанс на инакомислещите гербери да покажат своя професионализъм.

Петров ще бъде част от Експертен съвет по национална сигурност и нов конституционен ред.

Яне Янев е категоричен, че Алексей Петров има какво да допринесе за бъдещето на РЗС и на управлението на страната.

Стана ясно още, че вчера Петров се консултирал с Атанас Семов, който по думите на лидера на РЗС е един от най-добрите специалисти по европейско право. Темата на консултацията - "други намерения" на Алексей Петров.

Яне Янев изтъкна, че не се съмнява, че е имало мокра поръчка за бившата барета.

Лидерът на РЗС уточни, че вчера му се обадил братът на Алексей Петров, Огнян, и казал:"Един човек иска да говори с теб".

Тогава на телефона дошъл Петров и казал:"Единствените публични хора, политици, на които имам доверие и които могат да направят нещо ново сте вие. Следил съм с огромен интерес идеите ви за нова Конституция. Искам да се видя с Вас. Ако вие не се притеснявате да дойдете в моя дом, сте добре дошли".

Янев поясни, че за пръв път отива в дома на бившия съветник в ДАНС и дори се объркал къде трябва да влезе.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 7974 |24.09.2010 Вероучението скара църква и министър . 18| 6246 |16.04.2010 Учениците на обирджийката: Министърът да чуе! . 9| 7164 |15.01.2010 ДАНС разследва министър и парламентарен шеф . 38| 5578 |05.02.2009 Die Presse: Доган е симптоматична фигура за корумпираното обвързване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads