Реклама / Ads
7| 5768 |04.09.2015 АКТУАЛНО

Янев: Законът "Кунева" не бори енергийната мафия и кметовете-феодали

.
Яне Янев
В закона "Кунева" няма текстове, например, които да се преборят с енергийната мафия. „Това е едно от звената, в които има огромна корупция. Няма как да се справи законът и с кметовете феодали. Определени групи са си отворил вратички в новия закон. Това обяви лидерът на РЗС Яне Янев пред Нова телевизия, коментирайки отхвърления вчера в парламента закон
 
Отново ще дам за пример ВЕИ-тата, които за последните 10 години постоянно с различни схеми източват държавата”, каза още лидерът на РЗС.

"Би следвало малко по-задълбочено и по-цялостно да се погледне на нещата", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Яне Янев, съветник на премиера Бойко Борисов, относно законопроекта "Кунева". Той коментира, че в законопроекта има проблеми, които са свързани с противоречия на одобрени добри антикорупционни практики. В него има и български новости, като например, че се събират структури и институции, които във времето са показали, че не са ефективни, поясни Янев.

В съдържанието на законопроекта има много витиевати текстове, които няма да помогнат в борбата с корупцията. "В България има тежки проблеми в определени сектори - в контрабандата, в енергийната мафия. Не виждам в този законопроект текстове, които ще ни помогнат да се справим с енергийната мафия. В законопроекта няма и текстове, които ще се справят с кметовете феодали", каза Янев.

Яне Янев коментира и положението в Реформаторския блок. По думите му, те не могат да си оправят "собствения двор". "Виждате в 12 без 5 какво правят", каза той относно това, че не можеха партиите от Блока да се разберат как ще се явят на предстоящите местни избори. "От какво пищят Реформаторите", попита още Янев. "Борисов беше преди твърд, а сега е добронамерен и ги дондурка всички", поясни той. Коментарът му беше относно това дали е възможно да има коалиция между ГЕРБ и ДПС. Яне Янев напомни, че не Борисов, а лично Радан Кънев е отишъл първи при Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5619 |05.08.2015 Проф. Слатински: Законът за НСО-в името на олигархични интереси . 0| 9702 |14.07.2015 Само във Фрог: ГДБОП тотално блокирана, крив й бил законът . 13| 5526 |31.05.2015 Янев: Войната в Гърмен-феодален режим и обществена поръчка . 11| 7542 |16.04.2015 Нотариус за Фрог: Законът за адвокатите ощетява счетоводителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads