Реклама / Ads
24| 14716 |01.07.2020 АКТУАЛНО

Илиян Василев: Изобщо защо са ни съдии. Направо Гешев казва колко да лежиш

.
Илиян Василев
Класиката след днешното фундаментално изказване на другарят Гешински в Народното събрание. На крив прокурор съдът му пречи. Всичко започва от образованието и ценностите, които е получил в Симеоново. Първият и последният урок изглежда е бил, тъй като така и така няма да станете професионалисти, винете всички други за своите провали.
 

Защото професионалистът ще намери начин със знания, със системен подход първо да определи на ранен етап кой да бъде разследван, тоест шансовете си за успех. А сега му се налага да работи основно по политическа целесъобразност. След което изведнъж установява, че не всички са завършили Симеоново и "гадните" съдии не споделят достатъчността на неговите знания.


Интересно дали няма да се наложи чрез промени в НК по предложение на Гешински, да се отменят и правилата за смятане.


Защото признайте, но беше унизително съдията да им казва, че са базисно неуки.
Не ме интересува лицето Гешев, определено ми е скучен и като интелект и като личностен профил. В друг, нормален живот, никога нямаше и да чуете за него. Но сега е царството на посредствената амбициозност.






България има нужда от качествен обвинител, който почели дела в съда, а не импотентен прокурор, виждащ единствения си шанс в натиск върху Парламент да намали изискванията към работата му. Да може да си пиши служебни тройки.


Хайде за миг да си представим, че Парламентът се хване и гласува тези поправки. И какво става. Съдията трябва да съди по своя съвест и въз основа на закона.
Представяте си как преценява - от страна на обвинението "може би", "вероятно", "изглежда" относно обстоятелства излагани от обвиненията, от другата страна презумцията на невиновност.


Предлагам да обърнем и логиката в правораздаването, за да облегчим изобщо работата на другаря Гешински. Не той да има задължението да докаже обвинението, а защитата да има задължението да докаже невиновността на подзащитните си. Така Гешев и прокурорите рязко ще повишават процента на успеваемост.


Но тогава изобщо защо са ни съдии. Направо Гешев казва колко да лежиш.

И да се свършва тази негова пуста мъка.

 

Илиян Василев, Фейсбук

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 23305 |29.06.2020 Илиян Василев: Защото няма записи за Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев? . 32| 22823 |26.06.2020 Цветан Василев: Скоро ще има много лоши новини за властта и Пеевски . 24| 31119 |24.06.2020 Илиян Василев: Гешев и прокурорите му трябва да бъдат третирани наравно с ВИС и СИК . 36| 21920 |18.06.2020 Илиян Василев: Записът с Борисов е докладван на най-високо равнище в западните столици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads