Реклама / Ads
14| 11743 |01.06.2019 АКТУАЛНО

Илиян Василев: Цветанов бе Пеевски за ГЕРБ

.
Илиян Василев
Цветанов направи грешка с апартаментите, опита се да стане двойник на Борисов - мини вожд в партията и забрави, че е наемен работник. Борисов тепърва ще разбира се, че Цветанов е играл по-голяма роля от тази, която той иска да му признае.
 

Лесно е да са каже, че ролята на Цветанов е била надценявана, но Борисов е това, което е и заради възможността някой да му строи партия и печели избори.
ГЕРБ е клиентелистка партия и ако "слънчогледите" не намерят продължение на старите си сделки - власт-пари-влияние, ще стане страшно.


Цветанов бе Пеевски за ГЕРБ - докато Борисов се занимаваше с високата политика и високия бизнес, Цветанов организира мрежа за разпределение на бизнес, постове и привилегии, които крепиха цялата структура на ГЕРБ заедно.


Не виждам как могат да го заместят, още повече, че голяма част от неговия Цветанов екип вече я няма. Пък и Борисов тръгна да гони хората на Цветанов. Примерно Делян Добрев беше основния играч в енергетиката, а е знайно че от там идваха доста пари за партиите.


Не виждам как Борисов ще измести Цветанов от тези мрежи или намери някой друг на негово място. Освен ако не "прекупи" мрежите на Цветанов, но това е лесно да се каже, трудно да се направи.


Друг вариант е да допусне Пеевски да заеме Цветановото място /както се подозира в ГЕРБ/, но това ще взриви ГЕРБ отвътре, макар че Пеевски работи от дистанция и през проксита.


Изобщо Цветанов има кусури и то много, но не е държател на модела, който ражда протеста и генерира отрицание, което ерозира влиянието на ГЕРБ.


Не виждам и хора в Изпълнителната комисия, които могат да заместят Цветанов - партийната работа им е чужда, вторична и не толкова престижна. Томислав Дончев е най-спрягания но той е лично нужен на Борисов в МС, за да го замества в изпълнителната власт. Другите в ИК също не могат да го заместят, а идеята за разпределянето на неговите отговорности сред членовете на ИК ще завърши с колективна липса на отговорност.


Изобщо Борисов тепърва ще осъзнава каква е била ролята на Цветанов, докато низвергнатият ще чака удобен момент за да се върне на бял кон.


И откровеното глупавото заяждане с Веско Маринов говори че е далеч от намирането на верния тон и вярното решение.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 22261 |15.04.2019 Илиян Василев: 75 години по-късно имаме Народен съд . 7| 12131 |05.04.2019 Дончева: Цветанов колекционира апартаменти, това е патология . 20| 19946 |30.03.2019 Илиан Василев: Дъното на българската журналистика беше постигнато по Панорама с Цветанов . 34| 25759 |27.03.2019 Илиян Василев: Апаратаментът не бил за Цветанов, а за собственика на ”Артекс”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads