Реклама / Ads
10| 5965 |10.02.2015 АКТУАЛНО

Д. Йончев пред Фрог: С подслушванията ще се окаже, че никой не ги е поръчвал

.
Димитър Йончев
Даже и да се окаже, че службите злоупотребяват с информация, вие виждате, че авторите на всички тези скандали си живеят. Така, че няма никакво значение дали ще откриваме нещо или няма да откриваме. Това каза пред Фрог нюз експертът по национална сигурност Димитър Йончев по повод скандалната разработка „Червеи”.
 
Всичко е в ръцете на тези, които коментират писмата на радиослушателите. Те ги пишат сами, шеговито се изрази той. По думите му засега сме в устойчиво положение. Виждате, че ако трябва и на площада да изсипем нещата, те ще изчезнат, тефтерчето ще се скрие, инициалите ще се окажат загадъчни. А с подслушванията ще се окаже, че никой не ги е поръчвал. Такива глупости, че чак не е приятно да ги слушаш. Ако се смени властта с друга, може и да не сме вечни заложници на всичко това. Може да има повече прозрачност. Но засега никой не иска да прави закон за Националната сигурност и никой не иска да постави нещата под контрол. Кака да бъде друго?!, чуди се експертът и продължи: Как ви се струва, 25 години няма законно за Националната сигурност, а ние не спираме да приказваме за нея, обясни тай.

Йончев е категоричен, че някой има интерес от това. Този който има интерес той плаща музиката, той я поръчва и ние само я слушаме. За това ви казвам, че ако в един момент, се събере обществена нагласа на недоволство и се сменят хората във властта с друг тип, може нещата да се променят. Засега, обаче не виждам никакви перспективи и ще се въртим така в омагьосан кръг.

Как да си представя ситуация, в която да намеря алтернатива на сегашното положение?! То се самовъзпроизвежда. Виждате, че няма никакви принципи, когато се комбинират партиите, за да стоят на власт. Нямаме основание за надежда. Външната политика е ясна-дръж Съединените щати, вътре-комбинираш безпринципност, за да не паднеш от власт. И това е, заключи с разочарование Димитър Йончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7442 |10.02.2015 БГ производители пред Фрог: Мачкат ни със сила чуждите вериги . 5| 6268 |09.02.2015 "Червеи" e разработка срещу полицаи-предатели . 20| 10010 |09.02.2015 Ген. Петров за Фрог: Защо документите на Местан са подхвърлени на Методи Андреев? . 26| 7231 |06.02.2015 А. Славчев пред Фрог: Хора се бесят и получават инфаркти заради бирници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads