Реклама / Ads
31| 8653 |01.10.2015 АКТУАЛНО

Йончева: Ако ИД превземе Дамаск, бежанският поток ще се увеличи

.
Елена Йончева
Информацията на Пентагона е, че може би Русия е ударила по умерената сирийска опозиция, заяви журналистката Елена Йончева. Големият въпрос е кого представлява тя. Тя преля в ИД заедно с обучените си хора - такава информация идва от Турция и от журналистически източници. Путин брани преди всичко Русия, в редовете на ИД воюват джихадисти от Кавказ и част от тези сили могат да се пренасочат към Кавказ. Така че ИД е заплаха за Русия, обясни тя.
 
Това, което Путин прави, е това, което всички останали правят, в тази война в Сирия от 4 години участват Саудитска арабия, Турция, Иран, които имат армия там, каза журналистът Георги Милков. Защо включването на Русия да е толкова деструктивно. Руснаците няма да освободят Сирия, но имат своя част от играта там, обясни той. Според него САЩ и Русия са се разбрали генерално.

Това, което се случи вчера, не е изненада, изненада са ударите - те са по умерената опозиция, там няма ИД, заяви по темата журналистът Панайот Ангарев. Това било, за да се освободи пространство за сухопътна операция. Путин си върна лидерството в района, не защото изчакваше, а за да не се откъсва северната част на Сирия.

Ако ИД не бъде спряна и тя превземе Дамаск, това ще увеличи бежанския поток, каза Йончева. В началото на всяка война първата жертва е истината и ще тече нов етап от информационната война, затова трябва да даваме различни източници на информация. ИД е една шапка, вътре има различни ислямистки организации. Руснаците няма да освободят Сирия, категорична беше тя.

Притеснително е, че Европа се държи като джудже, тя не е единна и силна, всеки дърпа чергата към себе си, каза Ангарев. Сирийският поток вече приключи, сега идват от Северна Африка икономически емигранти, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 8905 |01.10.2015 Фрог око: Небето ни не пазят Радан и Соломон, а ген. Радев . 10| 8501 |30.09.2015 Властите забравиха нашите в Ксантийско, Рита Уилсън-не! . 33| 7099 |30.09.2015 Р. Инджова: Европейският съюз е бюрократизиран тотално . 2| 6061 |29.09.2015 В. Тончева за Фрог: Пренесени отвън мелодии се “побългаряват” и не звучат като чужди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads