Реклама / Ads
25| 7769 |08.09.2014 АКТУАЛНО

В. Йорданов пред Фрог: 600 полицаи напуснаха СДВР за 1 година

.
Между 500 и 600 полицаи са били отстранени от СДВР през последната година. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на столичната полиция Валери Йорданов. Той беше един от първите, които ексвътрешният министър Цветлин Йовчев махна под предлог, че така по-ефективно ще се бори с контрабандата на цигари.
 
Преди да си тръгне от поста Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се похвалиха, че с 0,6 процента е спаднала престъпността. Направете си сметката-на 1000 престъпления, полицията отчита 6 по-малко регистрирани. За мен това звучи абсурдно и то на фона, че полицаите също вече са значително по-малко. Значи извода е един-по-малко полицаи, по-малко престъпления.

Та това не кореспондира с никаква логика, възмути се Йорданов. Вече като кмет на столичен район той е категоричен, че домовите кражби са най-големия бич за столичани. Именно там ченгетата бележат най-малък успех в разкриваемостта, сочи последният доклад на вътрешното ведомство. Според Йорданов масовите съкращения в МВР са ставали абсолютно неадкеватно. Първо съкратиха незаетитите полицейски бройки.

На фона на това щата на администрацията започна да изглежда раздут. За това започнаха да режат и оттам. В същото време се правят две нови дирекции-криминална и охранителна, при които отново администрацията се увеличава. В тези действия отново няма никакава логика, допълни бившият началник. Той е категоричен, че акцията на жандармерията по селата е била пиар ход на управляващите.

Престъпниците имат респект от нея, но когато тя се оттегли те се връщат и започват да крадат и да нападат невинни хора. От практиката си знам едно-хората искат да виждат, че в района им има полицай и питат защо преди са имали а сега вече нямат, каза още Йорданов. Той е убеден , че с отстраняването му от директорския пост проблемът с контрабандата на цигари продължава да е на дневен ред. Щях да бъда доволен, ако проблемът беше в мен, но явно не стоят така нещата, заключи в характерния си шеговит тон бившият директор на СДВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6139 |04.09.2014 Антон Кутев:БСП не се е предала без бой, играем за 1-во място . 29| 6141 |02.09.2014 Веселин Вучков пред Фрог: Дефицитът в МВР надхвърля 200 млн. лв. . 68| 11350 |01.09.2014 Силва Дончева за Фрог: ГЕРБ ще имат правителство, но неустойчиво . 31| 6612 |27.08.2014 Д. Горчева пред Фрог: Паметникът пред НДК бе придворна поръчка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads