Реклама / Ads
4| 7423 |08.07.2013 АКТУАЛНО

Искат изтрезвител в Слънчев бряг

.
Три злощастни падания от хотелски тераси след тежки запои, рускиня, която скочи от втория етаж с детето си, стотици окрадени, ограбени, измамени - черната хроника на Слънчев бряг още от първия летен месец накара мнозина да се запитат какво става в най-известния български морски курорт.
 

Ситуацията не е драматична само за тези, които отдавна работят тук.

За тях е крайно наложително в курорта да има изтрезвител. Шефът на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров не използва тази дума. “Нека го наречем специализирано заведение, в което да бъдат настанявани туристи в безпомощно състояние, които нощем може да бъдат видени пред заведенията, по алеите и зелените площи - казва Димитров. - Многото нещастни случаи имат и логично обяснение - през лятото тук се появява още един нов град с 250-300 хил. жители с всички позитиви и негативи от това.” Според Димитров на пияните туристи трябва да се гледа като на потенциални жертви и да се предприемат мерки за сигурността им. Има такава практика в други държави - някъде подобни места се изграждат и обслужват от обществени организации, може да бъдат и частна собственост. Идеята не е нова в курорта, обсъждана е и докато изпълнителен директор е била Малина Стратиева.

Възникнала е заради промяната на профила на туриста. От курорт, който предлага развлечения за хора от третата възраст и семейства с деца се превърна в балканската Ибиса - място, което младите разпознават като своята парти дестинация - евтина и денонощен купон. И тримата паднали от хотелски тераси са много млади.

Черната серия тръгна от Лиам Шаум, който нямаше шанс от 10-ия етаж на грандхотел “Съни бийч”. На място загина и 18-годишният холандец Уилям Раатс, който падна от 4-ия етаж на хотел “Зорница”. 22-годишният Фънк Кристиан също полетя от 4-ия етаж, но на хотел “Искър”. Той оцеля и прекара няколко дни в реанимация, след което близките му организираха неговото транспортиране до Германия. Всички жертви са били много пияни, но за разследващите не представлява интерес как точно е станало това - дали на някой от прословутите баркролове, или с по-евтин алкохол от многото супермаркети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7998 |29.05.2012 Топло, слънчево и без дъжд . 57| 6192 |02.12.2011 М. Радева: 71% не искат сваляне на кабинета . 1| 8630 |20.10.2011 Хр. Ковачки: Искат да ме махат от Общинска банка, за да сложат свои хора . 36| 7006 |26.09.2011 Дж. Уорлик: Не искате ли да знаете имате ли шистов газ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads