Реклама / Ads
62| 6858 |09.01.2015 АКТУАЛНО

Ислямът е тоталитарен проект - като болшевизма и нацизма

.
Огнян Минчев
Идеите на социализма и идеите на нацизма стигнаха до болшевшикия и до нацисткия проект. Възраждането на исляма възроди един нов тоталитарен проект.Това каза в "Панорама" политологът Огнян Минчев.
 
Мултикултурализмът е култура на вчерашния ден. Трябва да се потърси нов начин на интеграция с равни права на хората, каза още той.

Не социалният процес е сърцевината на това, което се случва. Ислямизмът е идеология ,която се стреми да постигне тоталитаризъм, ако това се получи, посочи политологът.

Не съм видял определение за умерен ислямизъм, което да е надеждно. Каква е гаранцията, че умереният ислямизъм не е радикален, попита Минчев.

Вдъхновение идва от дух. Изгубили сме духа си. Ако трябва да интегрираме някого, трябва да предложим нещо вдъхновяващо. Националното крило се стреми да променя. Докато европейското крило се стреми да реши ппроблема с форми, в които няма дух и културно движение. Ако Европа не намери обща динамика, която да вдъхновява, може да контролираме отстъплението, но не и да се надяваме на това. Допускам, че отговорът на френското общество ще е много зрял. Само че отговорът трябва да е зрял не само по форма, но и по съдържание.Така разсъждава политологът правейки препратка към политиката на Великите сили преди Втората световна война.

Добрата новина не е новина.За това добрият човеик не е герой.Липсата на въдховение е най-важното, когато оценяваме проблемите, каза в заключение той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6374 |05.06.2013 "България си ти!" стартира проект за мобилен дентално-лазерен кабинет със собствени средства . 70| 9768 |16.03.2012 Анализатори: Свалят Трайков заради руските енергийни проекти . 10| 6608 |29.01.2009 Най-добрите филми от проекта „Цветята на Корана” гостуват в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads