Реклама / Ads
102| 9083 |30.01.2012 АКТУАЛНО

ДС е истинският октопод в България

.
Ген.Атанас Атанасов
През целия преход ДС е била октопода в държавата и това е връзката между Гоце и Алексей Петров. ДС е била силна, включително и по времето на синьото управление на Иван Костов. Това призна по ТВ 7 бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.
 

 

Той декларира, че има достоверна и надеждна информация за конкретни връзки и зависимости между бившия президент Георги Първанов и подсъдимия Алексей Петров. Доказателствата за това обаче е готов да даде единствено пред съда.

 

Първанов беше сложил крило върху Трактора, а още при първите разпити на свидетели по делото "Октопод", в съда стана ясно, че като лидер на БСП Георги Първанов е нареждал по партийна линия да бъде защитаван и пазен бизнеса на бившата барета.

 

Ген.Атанасов призовава още по делото "Октопод" да бъдат привлечени като свидетели бившия министър на МВР Георги Петканов, както и екс шефа на НСС Иван Чобанов. Те също можели да разкрият интересни връзки между Трактора, тогавашния главен прокурор Никола Филчев и президента.

 

Атанасов декларира, че не се притеснява, ако Филчев проговори, защото не се чувства застрашен от никакви компромати.

 

Този човек се опитваше да ме мачка, скалъпи ми няколко измислени дела, викал ме е в кабинета си да ме профилактира. Не се страхувам от него.

 

Бившият шеф на НСС е убеден, че Никола Филчев трябва да бъде привлечен като обвиняем поне по няколко знакови случая – убийствата на ямболската адвокатка и прокурора Николай Колев, а също така и заради освободения за полет самолет от летище Бургас, с оръжие, предназначено за ембаргова страна.

 

Атанасов смята, че за делото на ямболската адвокатка правителството на НДСВ е осигурило алиби на Филчев.

 

Големият проблем е, че няма политическа воля да го разследват, МВР да се хващат за работа, да съберат информацията и данните да отидат в прокуратурата, призова генералът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 127| 48900 |12.01.2012 Война с циганите превръща България в Косово II . 51| 11061 |05.12.2011 Нападнаха с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода" . 21| 10089 |30.09.2011 Кметът на Октопода се скри зад имунитета . 130| 34497 |25.09.2011 Цар Киро плаши приятел на Ангел със смърт, а България – с Косово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads