Реклама / Ads
4| 6933 |03.01.2014 АКТУАЛНО

Ивайло Калфин: Програмата на кабинета е главно добри пожелания

.
Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение. Това заяви евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин по БТВ по повод вчерашното изказване на ДПС, че не подкрепят политиката за увеличаване на данъците.
 

"Когато се създава една коалиция се създава споразумение. Обществото иска да знае какво ще се прави. Такова споразумение не се направи, затова възникват и много въпроси", смята Калфин.

"Аз критикувам начина за съставяне на тази програма, конкретни мерки липсват. Програмата е пълна с добри пожелания. Партиите излизат със своите приоритети и всеки търси начин да ги осъществи. Това води до ниско доверие в институциите".

Според него по този начин се поражда чувството, че някъде другаде решения се взимат подмолно и това води до срив на доверието. "Ние нямаме практиката на коалиции в България, затова нямаме и такова споразумение. Очевидно, че начина на работа на коалицията е по-удобно за партийния ни лидер. Аз съм изненадан, че той не реагира на позицията на ДПС", обясни евродепутатът.

„Българите искат да знаят какво ще прави правителството. Не с общи фрази, както са в програмата, а с конкретни действия. И сега започват да изпадат важни закони и да се поставят назад теми като пенсионната реформа или данъчното облагане и прогресивния данък”, обясни той.

Според него основен проблем при управляващите не е правенето на компромис, а фактът, че се прави скрито. Калфин добави, че не знае кой би спрял изготвянето на подобно споразумение, а всички мълчат при призивите.

По повод предстоящите евроизбори Калфин обясни липсата си в листите за номинация за вота с думите, че е решение на БСП дали ще бъда номиниран. „Това упражнение с листите не е най-важното нещо.” За работата си в европарламента Калфин заяви, че е опитал да накара всички 18 български депутати да представят отчет за дейността си, но това не се случило. „Опитах се няколко пъти да го инициирам, но не се получи пълен отчет там”.

Евродепутатът посочи и поръчано от него проучване, според което огромен процент от българите искат образованието да дава и професионална квалификация. „ За справяне с младежката безработица има мерки - краткосрочни и дългосрочни”, посочи той с уточнението, че това може да стане като в последните 3 години от образованието на младежите те могат да работят няколко дни в седмицата и да учат, получавайки заплата и осигуровки.

По думите му вотът през май няма да е избори 2 в 1. „Преди няколко месеца мислех, че това е най-добрият вариант, но явно правителството ще изкара мандата си.”


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7167 |02.01.2014 Откриха труп на жена в Борисовата градина . 0| 10762 |02.01.2014 Регулаторът утвърди новото поевтиняване на тока от януари . 5| 7033 |01.01.2014 Удариха люлинска банда в Банско . 13| 17956 |31.12.2013 Най-страховитите кенефи в света - тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads