Реклама / Ads
31| 10016 |04.06.2011 АКТУАЛНО

Да изпиеш последната си чаша в турски курорт?

.
Оказва се, че е възможно! Алкохол менте трови и убива туристи в Турция. Тя е рай в ценово отношение, но се превръща и в ад за пиячите. Зачестяват случаите, в които туристи изпиват последните си чаши по турските курорти. През 2009 г. починаха германци, това лято рускини; бг тийнейджъри отърваха кожата.
 

Увеличават се оплакванията от евтин алкохол‒менте по турските курорти. Български абитуриенти от Бургас, прекарали няколко дни в турския курорт Мармарис по програма ол‒инклузив, се оплакаха, че обилните количества алкохол се компенсират с ниско качество. „Храната беше добра, но пиенето гадно, добре, че никой не пострада”, разказаха за Frognews.bg зрелостниците, които ден след бала си в България поели към Турция, за да ознаменуват подобаващо завършването си. Чувствата им за изкарването там останали смесени ‒ „много път, чудесна природа, яка храна, отврат алкохол”, „ И в Кушадасъ, и в Мармарис, и в Бодрум и в Анталия алкохолът е под всякаква критика, а дискотеките никакви ги няма”, обобщиха младежите 6‒дневната си екскурзия.

Фалшивият алкохол е един от най‒честите поводи за оплаквания на туристи при пребиваването им в южната им съседка. Буквално преди дни руската преса гръмна със заглавия за отровени рускини. Три са починали в турския курорт Бодрум от отравяне с фалшив алкохол. Още шестима руски граждани бяха в реанимация в тежко състояние. Поне 18-20 души били руснаците, отровени с ментето.

Frognews.bg напомня, че през октомври миналата година над един тон турска ракия менте, стотици литри фалшиво уиски, водка и джин бяха конфискувани при операция на турските сили по сигурността в Истанбул, Анкара и Бандърма. Тогава имаше и арестувани по обвинение за производство на фалшив алкохол. Не е тайна, че и в Истанбул и в други турски градове функционират нелегални фабрики за фалшив алкохол, който се съхранява в нелегални складове. Оттам се снабдяват хотели и заведения. При миналогодишната операцията се оказа, че турската полиция разкрила големи количества бандероли, част от които били внесени от България.

Година по‒рано ‒ през 2009 г. ‒ 11 души също починаха след употреба на контрабанден алкохол в Турция. Тогава измежду отровените имаше и трима германци.

Независимо от този факт турските курорти се оказват предпочитана дестинация сред българските туристи. Те одобряват ценовата политика на хотелите в южната ни съседка и съчетават почивката с обиколка на забележителности. Туроператорите обаче прогнозират през настоящата година известен отлив заради кризата и пренасочване на курортистите по‒скоро към родните места за почивка.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7239 |11.03.2009 Последната дума за атентата срещу Йоан- Павел II е на Агджа . 16| 15880 |17.01.2009 Чаша кафе по 100 евро - вече и в Бургас . 1| 6111 |29.08.2008 SOFIA DANCE WEEK кани столичани на чаша вино в Борисова градина . 0| 6882 |28.04.2008 Последната тайна на Леонардо да Винчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads