Реклама / Ads
5| 4932 |28.11.2015 АКТУАЛНО

Жаблянов: Не може западноевропейски правителства да въоръжават конфликти и после да очакваме мир

.
Валери Жаблянов
Не може западноевропейски правителства да въоръжават конфликти и после да очакваме мир. Това каза Валери Жаблянов от БСП по НТВ. Той сблъска позициите си по казуса Русия-Турция и военните действия в Сирия с тези на десния политик Асен Агов.
 

 "Трябва рекапитулация на Арабската пролет", убеден е Жаблянов. За него разрушаването на Либия, на Египет, неаргументираната война в Сирия, водена от съседите й, трябва да се преосмисли, както и ролята на Турция, която в момента по арогантен начин заставяла НАТО да следва нейната политика. "Да бъде намерен новият път на Европа", зове червеният депутат.

 

Агов пък е убеден, че няма да има война и газова криза в България. Има достатъчно демократични устои в Турция, за да може обществото там само да си реши проблемите, смята симпатизантът на ДСБ.

 

Контриран от Жаблянов, че Ердоган е вкарал страната в авторитарен режим, Агов напомни,  че в Русия също има подобни условия. "Украйна, за разлика от България, си гарантира още два източника на газ, а ние  продължаваме да тръпнем", недоволен е анализаторът.

 

"За представителя на БСП е видно, че дори членове на семейството на турския държавник Ердоган са замесени в търговията с горива от Ислямска държава. Не можем да бъдем в хора, който прославя Ердоган – той въведе авторитарен режим и това трябва да бъде разбрано от българската власт", отсече червеният депутат, взимайки ясна страна в противоречията между Русия и Турция, настъпили след сваляне на руски изтребител от южната ни съседка.

 

Представям си съгласувани действия, но не и широка коалиция с Русия и САЩ, очерта пък Агов визията си за бъдещо развитие на военните действия в Сирия.

 

За него Русия така е подкопала доверието в себе си с действията си, че всеки подхожда мнително в момента. "Мисля, че има сътрудничество на военно-техническо  ниво с Щатите", допусна той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5147 |23.09.2015 Първан Симеонов: Напрежението във властта може да се пренесе в предизборната кампания . 0| 5460 |19.07.2015 Хр. Иванов: Реформата може да се пренапише и да се извади живеца й . 0| 9525 |25.06.2015 Коритаров пред Фрог: Русия може да покаже мускули, но това не бива да ни безпокои . 8| 5817 |16.04.2015 Зафиров: Ако знам колкото Цв. Василев, може да ме намерят в някой храсталак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads