Реклама / Ads
0| 7947 |28.05.2007 АКТУАЛНО

Женитба по любов доказват българка и англичанин

.
Българка се омъжва за британец, британското посолство не вярва, че е по любов и не дава на нашенката постоянна съпружеска виза. Сега любовта им ще се доказва пред съда. До две седмици ще бъде взето решение дали на Соня да й бъде признат статут на съпруга на британски гражданин и да получи всички права, свързани с него.
 

Българка и британският й съпруг влязоха в съдебна битка, за да докажат, че са женени по любов. Това е началото на материал в електронното издание на британския в. "Ситизън", посветено на съдбата на 37-годишната българка Соня, съобщи Дарик радио.
Соня и съпругът й Джон Слейтър от Даруин се оженили през юни, но кандидатурата й за постоянна съпружеска виза била отхвърлена, тъй като служители на британското посолство в София не били убедени, че бракът им е истински, пише изданието.
Вестникът посочва, че до две седмици ще бъде взето решение дали на Соня да й бъде признат статут на съпруга на британски гражданин и да получи всички права, свързани с него. Когато двамата се оженили, Соня била изправена пред необходимостта да се върне обратно в България през март, когато изтече нейната туристическа виза, но след като България се присъедини към ЕС през януари, й било позволено да остане като европейски гражданин, припомня вестникът. Изданието разказва подробно историята на Соня и съпруга й, които се запознали случайно през юли 2005 г. и след продължила една година връзка чрез Интернет отношенията ми прераснали в любов. Двамата се срещали всеки път, когато Соня идвала във Великобритания по бизнес. През март 2006 г. 41-годишният шофьор на камион Джон пристигнал в България, за да помоли Соня да се омъжи за него и да се премести в Обединеното кралство.
Джон казва, че са направили всичко, както трябва, но от британското посолство в България не повярвали, че те са истинска двойка.
"Те се съмняваха в нашия брак, което е толкова несправедливо и травмиращо. Невероятно е", посочва и Соня.
От британското посолство твърдят, че двамата не са доказали достатъчно убедително връзката си, тъй като Соня не е предоставила личните данни на Джон при последното си кандидатстване за виза, а вместо това е използвала данните на свой приятел в Хъл.
Соня обяснява, че е използвала данните на своя приятел, защото по това време си е пишела с Джон, но не е имала романтична връзка с него, завършва материалът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4605 |28.03.2024 Руският патриарх Кирил тотално изтрещя. Страната му водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад . 1| 2224 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5880 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2818 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads