Реклама / Ads
6| 6335 |27.08.2008 АКТУАЛНО

Женската сексуална разкрепостеност е мит

.
По-възрастните дами проявяват по-голяма търпимост и толерантност към проявите на “фриволно”женско поведение. Установено е, че сексът за една нощ, практикуван от жена, се възприема с неодобрение.
 

 

Въпреки че поведението на жените се е променило много след осъществяването на т.нар. сексуална революция през 60-те и 70-те години, специалистите, участвали в конференцията на Британската асоциация на психолозите, твърдят, че “невъзможният” пробив, извършен от нежния пол в сферата на професионалното развитие, не се разпростира и върху спалнята. Според изследване, представените като напълно разкрепостени сексуално жени в телевизионните предавания и сериали от типа на “Сексът и градът”, са мит. Повечето жени гледат негативно на случайните сексуални контакти, твърдят учените. Представата, че жените свободно могат да търсят възможности за случайни връзки за една нощ в преследване на удоволствието, не се споделя от повечето жени, които смятат онези с подобно поведение за отчаяни, жалки и нещастни. Според доктор Хинчлиф от Университета в Шефилд тази констатация свидетелства, че сексуалното поведение на жените е затормозено от обществените порядки, тъй като подобно поведение у мъжете се смята за нормално и приемливо. Хинчлиф е провела беседи с жени на възраст от 23 до 83 години. Резултатите от анкетите, представени на ежегодната конференция на Британската асоциация на психолозите в Кардиф показват - въпреки че жените не осъждат дамите-любителки на случаен секс, 90% от тях считат това поведение за неприемливо. Те продължават да смятат, че жените нямат право на секс за удоволствие извън връзката с партньора си. Анкетираните от д-р Хинчлиф дами смятат, че жените, които се отдават на случаен секс за една нощ, не го правят, защото са разкрепостени, а най-често защото са загубили самоконтрол вследствие на алкохол, наркотици или защото нещо в живота не им достига. Повечето интервюирани жени изразяват съжаление към подобен тип поведение. Интересен извод от направеното изследване е и фактът, че по-възрастните дами са проявили по-голяма търпимост и толерантност към проявите на “фриволно”женско поведение. (Cross Online BG Network)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8988 |26.08.2008 Вдигат нов паметник на Пеньо Пенев в Димитровград . 2| 5797 |25.08.2008 Много българи не са стъпвали в кино въобще . 1| 6225 |24.08.2008 Мис Италия Свят: България ми напомни за Сицилия . 0| 6180 |21.08.2008 Реставрираха "Рашомон"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads