Реклама / Ads
33| 6860 |10.09.2010 АКТУАЛНО

За "Жертвите на комунизма" ще говорят в Брюксел

.
Андрей Ковачев
Целта на конференцията, организирана от Андрей Ковачев, е да се покаже на Европа, че България също е дала своя принос в съпротивата срещу тоталитарната власт
 

Евродепутатът от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев организира тази есен в Европейския парламент в Брюксел конференция на тема "Жертвите на комунизма", с участието на хора, чиито съдби са белязани от терора на комунизма (осъдени на смърт, горяни, лагерници, репресирани). Конференцията ще се проведе на 17.11.2010, а участие в нея ще вземат анализатори, изследователи, евродепутати, общественици, журналисти.

Целта на конференцията е да се покаже на Европа, че България също е дала своя принос в съпротивата срещу тоталитарната власт, наложена в страната ни на щиковете на чужда армия.

"Само три дни след отбелязването на едно от най-българските събития, а именно деня на Съединението на България, се навършват 66 години от една от най-черните дати в българската история", казва по този повод в писмо до медиите Андрей Ковачев. "Превратът на 9 септември 1944 беше наричан в миналото Деветосептемврийска социалистическа революция, но всъщност е насилствена промяна на конституционната държавна власт в България, при която чрез преврат е свалено законното правителство на земеделеца Константин Муравиев. Правителство, което обяви война на нацистка Германия. След преврата в нощта на 8 срещу 9 септември, на власт се установява правителство на т.нар Отечествен фронт, ръководен от комунистите и начело с професионалния превратаджия Кимон Георгиев. Отечественият фронт взема властта в България с помощта на настъпващите в страната сили на Трети Украински фронт на Червената армия. Това поставя началото на насилствени политически, икономически, духовни и социални промени в българското общество. По брутален начин се прекъсва връзката на България с цивилизована и демократична Европа и се дава началото на безконтролното и тоталитарно управление на Българската комунистическа партия, направлявана от Съветския Съюз. Началото на комунистическата диктатура е свързано с жестока разправа с противниците й. Хиляди са убити без съд и присъда, интелектуалният, икономическият и духовният елит на България е унищожен. Десетки хиляди са изселени от родните им места. Много от тях намират гибелта си в лагерите на "най-хуманния режим".

Безконтролната комунистическа диктатура беляза живота на няколко поколения българи и продължава да трови обществото и икономиката на България. Незавидното икономическо, социално и политическо битие на страната ни като една от най-бедните в ЕС, е ДИРЕКТНО последствие от 9 септември 1944 г.

Жертвите на комунизма не трябва да бъдат забравяни! Комунизмът трябва да бъде еднозначно заклеймен от нашето общество. България е дала своята дан в съпротивата срещу комунизма в Европа и трябва да сме горди с това!, завършва д-р Ковачев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6736 |09.09.2010 Улесняват следването на българи от Украйна . 4| 7337 |01.09.2010 50 деца от Цариброд ще учат изцяло на български . 40| 51517 |31.08.2010 VIVACOM пусна сателитна телевизия със супер екстри . 11| 10111 |19.08.2010 Сайт търси безследно изчезнали българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads