Реклама / Ads
20| 19812 |07.10.2020 АКТУАЛНО

Тайните на кабинета на Борисов: Самолетчето като форма на дипломация

.
Среща в кабинета на Бойко Борисов с Херо Мустафа Източник: Facebook
Военните самолети и техните пилоти се оказаха болна тема за премиера Бойко Борисов. От изтекли аудиозаписи стана ясно, че той има негативно отношение към професията военен пилот. За разлика от това обаче, изтребителите са негова слабост, дали поради дипломатически интереси, дали поради желание да се хареса на американски дипломати у нас или заради неосъществена детска мечта. Фрог Нюз забеляза интересен факт - макет на изтребител F-16 се появява на бюрото на Борисов само и единствено при среща с н.п. Херо Мустафа.
 

Както ще видите по-долу от снимките във фейсбук профила на Борисов, които разгледахме подробно, за да сме сигурни в думите си, се откроява интересен детайл, който буди недоумение предвид факта, че Борисов изключително много се възхищава на пътно строителните машини, докато обикаля с джипа си. До сега не е показвал особен афинитет към летателните, като изключим едно почукване по ламарината на хеликоптер в предприятието за ремонт на военно летателна техника "Авионамс", което държавата си прибра, ощетявайки кредиторита на затворената Корпоративна търговска банка.






Първата снимка тук е за сравнение и онагледяване на факта, че елемента, който Фрог Нюз забеляза не е бил там пред.


.

Снимка: Кабинета на Бойко Борисов от 1 април 2020 г.

 

Днес мнозинството в парламента отхвърли искането на БСП да се проведе изслушване на премиера Бойко Борисов и на военния министър Красимир Каракачанов относно водените от правителството разговори и подадена от МО заявка за закупуване на ново въоръжение. В края на септември стана ясно, че българското правителство планира да закупи още 8 изтребителя F-16 Block 70.

 

От Министерството на отбраната са изпратили писма-заявки, свързани с проучване на възможности за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.

 

.

Снимка: Кабинета на Бойко Борисов от 7 април 2020 г. Срещата е с посланика на САЩ у нас н.пр. Херо Мустафа.

 

Съвсем отчетливо се вижда, че специално за срещата на работното бюро на министър-председателя е поставен стилилзиран макет на изтребител F-16.  Любопитно е дали макетът е подарък за Борисов от посланика или е нечия идея за "дипломация". Ако е подарък, защо толкова скоростно е изчезнал от бюрото му. На следващия ден на пръв поглед това е единствения елемент, който липсва от кабинета му.


.

Снимка: Кабинета на Бойко Борисов от 8 април 2020 г. среща с доц. Атанас Магъров.






Това е снимка от следващия ден, след срещата с н.пр. Херо Мустафа. Изтребителчето го няма, както сами може да видите. Не се забелязва и на лавиците на стената зад гърба на Борисов.

 

.

Снимка: Кабинета на Бойко Борисов от 7 май 2020 г.

Дори месец по-късно стилизираната фигура на изтребител я няма, нито лавиците, нито на работното му бюро няма такава "украса".


.

Снимка: Кабинета на Бойко Борисов.

На 29 септември 2020 г. той имаше среща с представители на американската компания производител на изтребителите F-16. В същия ден стана ясно, че правителството е изпратило запитване за оферта за закупуването на още 8 самолета. На срещата отново е посланика на САЩ Херо Мустафа. Самолетчето го няма.

 

"Военният пилот кара самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща. Ето това имаме срещу нас като основен опонент. Въобще не коментирам личните качества". Това са думи на премиера Бойко Борисов от септември 2016 година, изречени по адрес на президента Румен Радев. Темата за вида на бойните машини, които да бъдат закупени от България е известно, че е обект на голям спор.






Припомняме, че голям любител на макетите на самолети е бившия главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Той не веднъж е разказвал, че сглобяването на макети на най-различни летателни машини е негово голямо хоби и това е начина му да си почива от тежките служебни ангажименти. В кабинета му, докато беше обвинител №1 малките самолетчета се виждаха ясно във витрините му. Ето няколко от тях.


.

.

.

 

Диана Йонкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10013 |19.06.2020 Сензация! Отварят тайните за ултрасекретната ”Зона 51” в Невада, където кацнаха извънземни . 10| 8778 |10.09.2019 Задържаният за шпионаж Юрий Борисов: Искаха информация за ген. Леонид Решетников . 24| 6784 |30.04.2019 Борисов: Ако има виновни за къщите за гости - уволнение и на прокурор . 8| 7446 |19.07.2018 Президентът пита Борисов: Служебното правителство събра 1,6 млрд. лв., къде са

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads