Реклама / Ads
16| 7376 |12.02.2015 АКТУАЛНО

Кадиев и Каролев - огън и отбрана за новия дълг

.
Икономисти на нож...
В студиото на bTV Владимир Каролев, Георги Кадиев и Димитър Тлавчев завихриха спор до караница за новия дълг от 16 млрд. лв., който вчера взриви кулоарите на парламента.
 
„Министърът на финансите не е трябвало да го прави в последната минута. Но иначе няма нищо тайно“, посочи Каролев. Той каза, че решението е било взето още през ноември. Кадиев, обаче, му опонира, че взетото през ноември решение не е във връзка с нов дълг, който пък е подарък за четири банки. „Нищо подарено няма на банките. Пак започва политическото говорене. Аз ти казвам, ти не си се запознал“, възрази Каролев и извади решенията, публикувани в „Държавен вестник“.

Червеното острие Кадиев започна да обяснява как дефицитът на страната се е увеличил от 2009 година насам. „Исикаш ли да ти кажа как да няма дефицити? Ти ще гласуваш ли за замразяване на пенсии, за замразяване на заплати?“, попита го Каролев. „Не“, отвърна Кадиев. „Ами това е политическо говорене“, упрекна го финансистът.

„Въпросът е какво направи министърът на икономиката, за да спре този дефицит“, заяви Кадиев и заяде Божидар Лукарски, който бил на посещение в Азербайджан от петък насам. Каролев уточни, че е заминал в неделя. „Недей да скачаш от тема в тема. Вие сте пълни популисти“, скастри го Каролев. „Нямаме икономика. Защото министърът на икономиката и съветникът до мен не си вършат работата. Ще спираме пенсии и влакове! Моля ви се!“, не се останви социалистът.

Каролев обясни, че една от причините за дефицита са прекалено високите държавни разходи, особено за пенсии. Но не за високи пенсии, а за ранно пенсиониране и фалшиви ТЕЛК-ове. „А гласувайте вие за увеличаване на ранното пенсиониране!“, обърна се финансистът към Кадиев.

Димитър Главчев от ГЕРБ също се включи в разговора: „На някои професори, които са повече по спекулациите, отколкото по финансите, им идва в повече стабилизацията, която вече е факт, макар и с цената на много усилия“.„Вижда се, че става въпрос за рефинансиране на дълг от 12 млрд. и за финансиране на дефицит от близо 6 млрд.“, поясни той.Главчев обясни и защо не можем да не вземем заем: „Политиците, които ни зоват да направим така, искат да минем към гръцкия сигнал – да не си плащаме дълга ли?“.

Депутатът от ГЕРБ също опонира на Георги Кадиев като посочи, че вземането на нов дълг отдавна е ясно. „Ние не правим актуализация на бюджета. Няма нищо ново“, каза той.В най-горещия момент на спора между Кадиев и Каролев Главчев също се включи. „Това „Дайте да се направи“ нали ви звучи познато – „дайте да дадем“. В последните години нищо не направиха, освен че фалираха една банка“, разгневи се Главчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6717 |29.01.2015 Каролев: ЕРП-тата не крадат клета майка България . 8| 6176 |29.11.2014 Кадиев захапа управляващите за бюджета . 1| 6726 |11.11.2013 Приземиха Олимпийския огън . 7| 8019 |20.09.2012 Да си поиграеш с огъня на екстремизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads