Реклама / Ads
2| 5745 |08.11.2019 АКТУАЛНО

Как „бургаски гларус“ и „Еспаньол“ оскубаха перушината на разградския орел

.
През целия мач беше така...
Когато наши отбори – национален или клубен – падат с по 6:0 никога не става дума само за футбол. Злощастният мач с Англия вече се позабравя, макар, че изявите на група ултраси с нацисткия поздрав би трябвало да ни държи влага дълго време. Снощи „Лудогорец“ също инкасира загуба с такъв резултат от „Eспаньол“ в Барселона.
 

Испанският отбор бе съставен от съвсем млади момчета, някои още юноши – девет на брой. Играха със сърце и огромно желание за изява и победа. В състава на българския шампион деветима на терена бяха чужденци. Вратарят бе наше момче, но му се падна да вади топката от мрежата точно толкова пъти, колкото и в мача с англичаните… Но той е най-малко виновен за катастрофата. А то си беше челен удар, откъдето й да го погледнете.

 

Това че двама от „Лудогорец“ получиха червени картони и напуснаха игрището не е никакво оправдание. Те напълно заслужиха да бъдат изгонени. Подведе ги… самочувствието.

Добре е състезателите да имат самочувствие, да не се стъписват пред имена и титли на противника. Но това самочувствие трябва да бъде в разумни граници и да има покритие. Иначе е просто надутост и самоувереност, които често подвеждат в най-най-неподходящия момент.

 

Треньори и футболисти гледаха като препарирани, когато съдията показа съблекалнята на Рафаел Форстер и Яцек Горалски. Не вярваха, че им се случва, защото са свикнали в България съдиите да ги щадят и те да диктуват положението. Затова и самочувствието им е друг вид – на хора, които са свикнали с привилегиите.

 

В тон с този вид поведение бе и коментатора на двубоя по телевизията. Още в първите минути на срещата той (не е важно името му) се изказа за треньора на „Еспаньол“ Пабло Мачин, че приличал „на бургаски гларус, който преследва по плажа някоя полякиня през седемдесетте години“… Колко трява да е оскъдно домашното ти възпитание и интелект, за да си мислиш, че подобно сравнение е проява на чувство за хумор. Имаше и други неуместни опити за оригиналничене, които карат човек да си мисли, че какъвто ни е футболът, такива са и коментаторите. Само че не е така, защото за радост на феновете има коментатори – особено в Диемите, които те карат да се гордееш с тяхната култура и знания, такт и уважение към професията. Снощният случай бе точно обратното.

 

Присъдата я произнесе след мача „бургаския гларус“ Мачин: Беше лесно. Парадоксално, нали? Някакъв си гларус оскуба перушината на надутия разградски орел…

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6010 |07.11.2019 Филип Димитров: Десети ноември е просто дата, денят след падането на Берлинската стена . 12| 6174 |07.11.2019 Росен Плевнелиев анонсира генералски сблъсък Радев - Борисов на президентските избори . 5| 13666 |06.11.2019 Разследване показа ”неоткрити” от Иван Гешев факти за ДП по ”Делото КТБ” /видео/ . 8| 9340 |06.11.2019 Адв. Кристиан Гьошев: Машинно гласуване или смърт!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads