Реклама / Ads
2| 5828 |27.06.2007 АКТУАЛНО

Как да избутаме до отпуската, без да превъртим!

.
Ако сутрин се събуждате уморени, ако цял ден ви се дреме, ако тонусът (дано да е само той!) ви е спаднал, ако ви се струва, че ще пукнете от жега (не е климакс, споко!), ако броите дните до отпуската като Едмон Дантес престоя си в затвора, значи не е зле да предприемете "некои мерки", за да добутате до лелеяната ваканция. Не че тя няма да се изниже за миг, така че после да се чудите: &qu
 

Събуждате се сутрин уморени, нямате желание да се вдигнете от леглото. А и жегата ви смазва неистово, убива енергията и желанието за работа. Нямате време за фитнес, а килограмите избликват изпод дрехите. До лятната почивка има по-малко от месец, борбата с излишните килограми изглежда безнадеждна, вместо да се радвате, че предстои почивка, светът хич не изглежда розов.

Какво да направим, за да се доберем до почивката? Един от начините за борба със стреса и преумората е доброто настроение, което не се поддържа лесно. А пък точно то определя хода на деня, работоспособността, комуникативността, креативността и какво ли още не. 

Веднага няколко прости съвета, които могат да ви накарат да погледнете по различен начин на света наоколо:

1. Сутрешна вана! По-ефикасна е от вечерната. Ако нямате вана, просто - душ, но без да бързате. Сипете си душ-гел или масло за вана, правете балончета, отпускайте се. Зареждането с енергия идва само. После следва тоалетът - намерете нещо специално от гардероба, което ви отива, околните харесват и ви дава самочувствие. Обърнете внимание на прическата и грима. Постарайте се да изглеждате добре в собствените си очи, така ще ви видят и останалите.

2. Независимо как пътувате до службата, оставете си малко време за сутрешна разходка. Все още не е адска жега, светлината тонизира и ободрява допълнително!

3. Дишайте дълбоко, почувствайте приятна страна на слънцето (към 12 часа ще го усетите, щете не щете другояче), разгледайте сградите, насладете се на спокойното лице на града, когато се буди. 

4. През деня не се колебайте да си направите подарък, хич не чакайте някой друг евентуално да се сети за това.

5. Ресторант, сауна или масаж, нова дреха или нещо дребно, което ще ви направи щастливи. Нов бански! Непременно! Нали скоро поемате към морето. Шопинг терапията помага не само на приказки.madama.jpg

6. Хубав, разтоварващ филм! "Карибски пирати" е за предпочитане пред "Парфюмът", само ако сте настроени по-налудно или искате да гледате водно пространство, щото ви разхлажда. Ама най-добре ще дойде да преповторите нещо старо, но сигурно, за повдигане на духа. "Нотинг Хил" например. Действа безотказно.

И ако някой е решил, че това четиво е само за жени, я се погледнете в огледалото! "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 17181 |26.06.2007 Най-грозните коли на планетата . 0| 5704 |26.06.2007 Най-полезна и здравословна е почивката в умерената климатична зона . 0| 6139 |26.06.2007 Папата отваря за посетители още паметници от ранното християнство . 14| 12210 |26.06.2007 - Бабо мравке, де така? - Тичам щурчо за ТРЕВА.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads