Реклама / Ads
21| 10575 |04.12.2011 АКТУАЛНО

Как Михнева свила апартамент?

.
Маргарита Михнева Източник: Булфото
Както преди време Люба Кулезич заяви скандалната историята с апартамента на Маргарита Михнева на столичната ул. "Оборище" имаше продължение. В студиото на TV7 водещата бе поканила адвокатът на Адолф Хубнер – Иво Атанасов, и Стоян Златанов, който следял ремонта на апартамента след закупуването му. Самата Маргарита Михнева отказа по телефона да участва в предаването.
 

 

Златанов потвърди, че човекът, който миналата седмица гостува в "Насреща", е Адолф Хубнер, макар разследващата журналистка да защитава тезата, че австриецът е мъртъв. Адвокат Атанасов разказа накратко историята с учредяването на фирмата на Хубнер в началото на 90-те години и уточни, че именно фирмата е придобила въпросния апартамент, тъй като според тогава действащото законодателство за чужденците това е било невъзможно.

 

През 2001 г. обаче фирмата е прехвърлена на Маргарита Михнева и бързо след това е ликвидирана. На Михнева е издаден нотариален акт за правоприемственост на жилището. Тя не е заплащала за него, подчерта юристът. Заведено е дело, по него е ангажирано и австрийското посолство. Доказано е, че прехвърлянето на фирмата е станало с фалшиви документи.Разследването обаче е пренебрегнало важния момент с жилището.

 

Има факти, които не са прецизно обработени от прокуратурата. Тя е длъжник на Хубнер, защото не е защитила докрай интереса му, заяви адвокат Атанасов.

 

Той отбеляза и, че дознателят по делото по-късно е станал прокурор по същото това дело. Това не е незаконно, но не е морално, посочи юристът и допълни, че и към този момент въпросът с апартамента остава открит.

 

Относно твърденията на Маргарита Михнева, че тя е плащала за ремонта и цялата поддръжка на жилището, Стоян Златанов каза, че тя се е разплащала с хората, но Адолф Хубнер й е давал парите. Той покриваше всички плащания, заяви Златанов и допълни, че е присъствал на неприятни сцени, когато австриецът е питал Михнева къде са му парите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6667 |04.12.2011 Д-р Райчинов: Каквато е държавата, такива са и лекарите . 25| 7928 |03.12.2011 Българите мислят за секс 20 пъти на ден . 57| 6192 |02.12.2011 М. Радева: 71% не искат сваляне на кабинета . 41| 11264 |30.11.2011 Майки: „Българската Коледа” е провал за Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads