Реклама / Ads
12| 60527 |26.07.2018 АКТУАЛНО

Как преметнаха водещия на Нова ТВ Виктор Николаев

.
Председателката на асоциацията на деца с епилепсия Веска Събева здраво преметна водещия на сутрешния блок на Нова ТВ Виктор Николаев. Дамата, която получава ежегодна субсидия от държавата и отрито защити интересите на управляващите, каза, че ”Център за психологически изследвания” няма 240 000 члена, а само 2 643 през 2015 година.
 

На пръв поглед това би се сторило нещо незначително, но в действителност на базата на членската маса се отпуска размера на държавната субсидия. Т. е-колкото повече членове в дадена организация има, толкова повече пари получава. Разследване на Фрог за дейността на "Център за психологически изследвания" показа, че пред 2015 година въпросното НПО е отчело точно 240 181 члена. От тях 240 175 са физически лица, а останалите 6 са юридически. На практика тази членска маса е по-голяма от членската маса на ГЕРБ и БСП взети заедно. Нещо повече-броят на членуващите в Центъра надвишава една от най-големите синдикални организации „Подкрепа”. Така казаното от Веска Събева изцяло противоречи на официалните документи, с които разполагаме.

 

Бивша представителка на организацията на Веска Събева в Габрово- Шенай Мустафа ни алармира за нещо много тревожно. А именно, че Събева и е забранила да изказва открито мнението си, че държавата не се грижи за децата с епилепсия. „Веска Събева ми нареди директно: Ти против държавата няма да говориш”. Заради непокорството на Шенай, която също отглежда дете с рядка форма на епилепсия,  била изключена от организацията. Самата Събева призна в ефир, че получава на година от държавата близо 60 000 лв.


През последните дни управляващите активираха национално представителните организации, които получават пари от държавата, срещу майките на деца с увреждания. Целта е чрез плювни и контрапротести, да се потуши техния глас. Същинската цел е да се покаже на обществото, че хората в нужда не могат да се разберат по между си.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8474 |10.07.2018 Майките на деца с увреждания искат да се разследва НПО-то на Адриана Стоименова . 13| 17484 |26.06.2018 Нова тв умува как да замаже сваленото предаване на Милен Цветков заради „острова” на Борисов . 3| 7198 |24.06.2018 Нинова: Вътрешният министър не си е на мястото /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads