Реклама / Ads
2| 6491 |06.12.2019 АКТУАЛНО

Как да придадем обем на тънката коса

.
Имате тънка коса, която не ви дива мира? Правите какво ли не, за да ѝ добавите поне малко обем? За съжаление структурата ѝ не може да бъде променена. За щастие обаче има трикове, които помагат да се подобри ситуацията.
 

Правило номер 1: правилна домашна грижа за тънката коса

Започваме, разбира се, с измиването. Целта е да почистим корените колкото е възможно повече и да не изсушаваме дължината. Затова нанасяйте шампоан върху скалпа, внимателно го масажирайте (много внимателно!) и използвайте пяната в самия край на процедурата, за да „обработите“ кичурите. Изберете добър хидратиращ шампоан. Задължително трябва да имате още:


.
скраб за скалпа, който ще го масажира и почисти качествено (особено важен за мазната коса);
добър балсам, от който изобщо не е необходимо да се страхувате. Той няма да натежи, ако се прилага стриктно от средата на косата;
сух шампоан. Той помага да се избегнат ежедневните „главоболия“ и перфектно повдига косата в корените;
солен спрей - това е вашият верен помощник за създаване на обем в корените; 
кърпа от микрофибър, която абсорбира влагата добре и не наранява тънкия косъм. Забравете навика да търкате енергично косата си с хавлия!

Не пренебрегвайте и маски за коса, които вършат чудеса за красивия и блестящ завършек. 


Правило номер 2: правилно оформяне на тънката коса


.

Много момичета вярват, че идеалната техника за сушене е с главата надолу и мощен поток от горещ въздух. Това далеч не е така! Този метод отваря обвивката на косъма и краищата започват да се накъсват.


Следователно не е нужно да напрягате мускулите на шията отново. Стойте изправени. Въоръжете се с четка, включете сешоара и задайте средната температура. Започнете да сушите косата си от корените. Повдигайте всеки кичур, това ще фиксира максималния обем в корените и няма да изсуши връхчетата. И не забравяйте да ги третирате с термозащита.


.

Видимите “вафлички” в корена са абсолютно забранени! Ако, обаче, ги направите както трябва и са напълно незабележими, вършат чудеса! Тази техника визуално ще увеличи плътността и обема в корените. 


Идеални за тънката и чуплива коса са въздушните пяни, спрейовете и пудрите за обем. Но те могат да изсушат косата и да запушат порите, така че вижте правило номер 1.


Правило номер 3: правилна подстрижка и боядисване за тънката коса


.

Колкото по-дълга е тънката коса, толкова по-малка е вероятността да я направите обемна. Можете да решите проблема, като изберете прическа със средна дължина. Много е добре, ако фризьорът направи пластове. По-лесно е да оформите такава прическа с четка - можете да създадете „артистичен безпорядък“, използвайки солен спрей или навийте небрежни вълни. 


Що се отнася до цвета, помолете колориста да направи акцентно боядисване. Балеаж, шатуш, Surf blond - тези техники ви позволяват да постигнете 3D ефект. Опитайте и вече няма да искате да се върнете към едноцветния вариант!


.

Редовно почиствайте гребените и четките си, включете в менюто си зеленолистни зеленчуци и продукти с ненаситени мастни киселини, по-рядко докосвайте косата си. Така прическата ви ще стане достойна за корицата на лъскаво списание!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 16301 |05.12.2019 Само във Фрог: Братът на Гешев не е сред личната охрана на президента . 5| 7304 |05.12.2019 Емилиян Гебрев: Съдебната система е под давление на несъществуваща в правния мир фирма . 20| 15534 |04.12.2019 Дуетът Емил Радев – Иван Гешев пя фалшиво на премиерата в Брюксел . 19| 16664 |04.12.2019 Адв. Екимджиев: КПКОНПИ работи като Филип Златанов - да се удари този и Делян Пеевски да стане ”10” и ”ДП”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads