Реклама / Ads
0| 5154 |16.03.2021 АКТУАЛНО

Как влияят водата и слънцето на кожата

.
Стареенето на кожата се дължи на множество фактори: чести метеорологични промени, резки температурни разлики от прехода между помещенията и средата на открито, лоши навици, стрес, фини прахови частици в големите мегаполиси...
 

Сухият и студен континентален въздух понижава защитните сили на организма и кожата. Няма човек, който да не се учуди на влагата и свежестта, които карат кожа на лицето на азиатците да блести. Но ако трябва да правим всичко, което и те за поддръжката на своето порцеланово лице, навярно ще бъдем озадачени. Грижата за кожата трябва да започне преди времето да е оставило своя отпечатък върху нея, а не след това.

 

Поддържането на влагата не е обикновен козметичен трик, а инвестиция в здравето на целия организъм. Ако кожата не е добре овлажнена, тя бързо се напуква, хидролипидната ѝ бариера се разрушава и може лесно да пропусне бактерии, които да доведат до инфекции, сърбеж и трудно лечими алергични реакции. Ако в роговия слой влагата не е достатъчно, образуването на кератина (важна съставна част на кожата) няма да е на ниво. Резултатът е натрупване на мъртви клетки, които в най-кошмарния вариант могат да превърнат кожата в атопична или да предизвикат псориазис. Какво точно трябва да правим, за да се предпазим от подобен негативен сценарий?

 

Хидратацията на кожата е от първостепенна важност. Тя страда от студеното време и силния вятър и лесно изсъхва. Става груба, появяват се фини линии и бръчки. Необходимо е след почистване на лицето да третираме с тонер, който е неизменна стъпка в грижата на дамите от Азия и все повече навлиза и в Европа.След това можем да нанесем подходящ крем, за да създадем защитен слой. Не бива да забравяме клепачите и устните, шията и деколтето. Овлажняващи продукти на утвърдени производители, а също и средства, които ще предпазят кожата ви от безпощадните лъчи на слънцето можете да намерите тук: makeup.bg/brand/29953/

 

Когато избираме овлажнител трябва да имаме предвид продуктът да е подходящ за нашия тип кожа и съответната зона - лице или тяло. Този тип продукти са най-ефективни, когато се нанесат непосредствено след вземане на душ върху все още влажна кожа. Климатикът, парното и печката изсушават въздуха в стаята. В случай, че не можем да осигурим стационарен овлажнител за въздух в помещението, опция е да намокрим кърпа или плътна тъкан като я поставим така, че при сушенето влагата да се изпарява наоколо. Честото проветряване също дава добър резултат.


Ключовата дума за младост и красота е Вода. Много вода, до 2 литра на ден трябва да поемаме като в менюто ни присъстват сочни плодове и зеленчуци. Минимизираме вредните неща, които дехидратират организма - алкохол, кафе, чай, газирани напитки. 


Стареенето на кожата се дължи на възрастта и на слънчевите лъчи в съотношение: 20% към 80%. UV лъчите са бич за красотата, свежестта и еластичността на  кожата. Те изпаряват влагата, предизвикват лунички и нежелани пигментации. За да предотвратим това, трябва да използваме продукти с висока степен на UV защита и да ги нанасяме 20-30 минути преди излизане. Ако станем близки с овлажняващия спрей за лице и тяло, ще се радваме дълго на красиво лице с ефект мокра кожа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 14141 |15.04.2020 Топимунологът на Англия Оупъншоу: Хората навън - слънцето е враг №1 на коронавируса . 20| 11710 |14.01.2020 Методи Андреев пред Фрог: Ревизоро като нищо ще сложи акциз на водата . 15| 7933 |26.12.2019 Борисов яхна джипа и най-после стигна до Перник и кризата с водата . 6| 5330 |12.12.2017 Корнелия Нинова: Организираме протест пред КЕВР срещу вдигането на цената на водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads