Реклама / Ads
25| 20517 |30.01.2010 АКТУАЛНО

Какво не се каза за Аватар?

.
В Аватар са закодирани окултни истини и се загатват различни възможности.
 

Истината, която всеки гледал Аватар е почувствал на подсъзнателно ниво и която почти никъде не се казва е, че всеки един от нас на практика е аватар. Ситуацията е дори още по-интересна. Всеки човек /не личността/ погледнат откъм истинската му безсмъртна същност има 11 аватара, които управлява постоянно.

Идеята за аватарите е прастара като света, защото чрез този термин е било означавано идването и въплъщаването на божествата сред хората. И сега в Индия чакат идването на Калки Аватар, въплъщение на самия Вишну. За него има далечни препратки за единството му и с Христовия дух.

За филма на Джеймс Камерън се изказаха страшно много мнения, като на първи план застана това, което е най-маловажно: специалните ефекти, триизмерността и невероятната красота на извънземния свят. Тeзи неща действително са прекрасни, но те са само видимостта, за да се прокара подсъзнателно по-съществена идея за онези, които са отишли да видят зрелище в добавка на пуканки и кола. Така чрез външното много хора ще почувстват и вътрешното. Дай Боже и да разберат!

Филмът беше свързан също и с идеите за нашествието на европейците на американския континент след Колумб и с теми като „Покахонтас” и „Танцуващият с вълци”. И това е много вярно, но пък не е основното.

Трети намериха в него антивоенни и антиамерикански нотки. Видя се и и обратната теза; расистката нишка за необходимостта на някои по-изостанали раси да получат месия от бялата раса, за да тръгнат напред. Истината във филма обаче беше, че технократската раса на земляните беше на път да разруши себе си, а не толкова „уж” по-примитивния, но изключително сложен и самосъхраняващ се разум на планетата Пандора.

Всъщност май единствено Ватикана видя истината и с присъщото си лицемерие обвини филма в преклонение пред Майката природа и в опасността от издигането на еко-движенията в ранг на религия. Църковниците много добре знаят за какво става въпрос и старателно крият тайните си, защото едно такова знание може да разклати властта им. Затова никога не биха казали, че природата също е Аватар, Аватар на Бог, както и всички ние на физически план. В „Матрицата” на Братя Уашовски има подобна идея, но изначално е сгрешена логиката. Там нещата са предадени вярно като схема, но не и като същност. Защото те тотално са забравили, че Бог е Любов, дори и понякога нещата да изглеждат странно жестоки. Затова и толкова нещастия следват създателите на този фантастичен екшън. Зловещите вибрации привличат зловещи събития.

Филмът на Камерън обаче е нещо съвсем различно. Той е добър, както за глупаците, така и за мъдреците. Едните ще видят в него картинките, другите ще се зарадват на изплувалата истина. Резултътът е тотален успех на всички планове.

Чрез невероятното картинно шоу създателите му съзнателно или не дават отговори на въпроси, на които е трудно да се отговори само с обяснения, особенно за хора, които нямат вътрешно чувство за невидимия свят. Филмът показва триизмерно истини, които се дъвчат от хилядолетия, но някакси не могат да достигнат до съзнанието на белия човек. Чрез него може да бъде обяснено например твърдението, че при раждането ние се събуждаме във физическия свят и заспиваме за духовния. И как при смъртта става точно обратния процес. Как тогава заспиваме за физически свят и се събуждаме в духовния. Същият процес се случва всеки ден и по време на сън. При заспиването ние губим реалността за физически свят и се събуждаме в друга реалност. При пробуждането процесът се завъртва обратно. Фантастичният експеримент с аватарите разкрива как може да се говори през друго тяло, което обяснява и много от божествените качества на много от т.нар. пророци и месии.

В окултизма се приема, че физическото тяло и физическата личност не са реални същности, а са съзнателно изградени проявления на много по-висша и безсмъртна сила, на нашата душа и на нашия дух. На определени етапи те се въплъщават в материалния свят с част от своите качества и така се проявяват, за да работят в него. Получава се нещо като безкрайна мрежа на безкрайни проявления едно в друго и едно в друго. Самата духовна същност не може да се излъчи изцяло, защото условията на Земята, както и на много други планети са твърде груби и враждебни и са съчетани с други духовни проявления. По-късно при загиването на конкретния човек информацията от неговия живот се изтегля и поема от неговата индивидуална духовна същност, за да се въплати по-късно в нова личност.

В Аватар е закодирана и още една окултна истина. Ние всички се намираме в една глобална енергийна и мисловна мрежа, разпостираща се и владееща цялата Вселена. И мисълта на всеки един от нас тече в хиляди нишки по цялата система, включително и в многобройните нематериални планове. Оттам идва и идеята, че всяка наша мозъчна клетка отговоря на един небесен свят и има връзка с него, че всичко се отразява във всичко и свързано с всичко. По-този начин и раждането и загиването на светове става и в нашето съзнание и в неговото проявление като човешки мозък и индивидуална личност.

Аватар загатва и за възможностите за прехвърлянето на едно съзнание от едно тяло на друго, съответно и за възможността, както от обсебване, така и от връзка с много по-висша сила. Обект на лечение на първото е известният екзорсизъм в различните религии, включително и в християнството, а другото обяснява много гениални открития на човечеството и най-вече идването и службата на Духовните Учители на човечеството.

Човешката същност е многопластова и изкючително сложна. Тя се състои от много планове и работи на много нива. Измеренията, в които можем да се движим и да работим са много повече от това, което осъзнаваме в момента. Движейки се към същността си ние трябва да преминем през 11 аватари, за да стигнем до истината. Или както е казано: „Ако човек можеше да види величието на собствената си душа, той щеше да коленичи и да се поклони пред нея.”

И това всеки един от нас е почувствал съзнателно или не, когато е гледал филма Аватар и това може да обясни и свръх, свръхневероятния му успех. Той разкри истини, които старателно се крият от нашата технократска бяла раса. Защото, ако ние ги разберем и припознаем като свои, наистина ще можем да ги реализираме на много по-висок план. Затова и Ватиканът толкова яростно реагира срещу филма и не е само заради преклонението пред Майката-природа.

Този филм може да обясни на много християни ситуации като тази в Евангелие на Йоан, гл.14-7: „Да бяхте познавали Мене, щяхте да познавате и Отца Ми. И отсега го познавате, и видели сте го. 8: Филип Му рече: Господи, покажи ни Отца, и стига ни. 9: Каза му Иисус: Толкози време съм с вас, и не си ли ме познал Филипе.” Който е видял Мене, видял е Отца, и как ти казваш, покажи ни Отца.”

Проблемът е, че ние гледаме и не виждаме, слушаме и не разбираме. Формата на телата ни заслепява до такава степен, че не усещаме и не разбираме това, което стои зад нея. Затова и често не виждаме истината. И можем да загубим векове с тъпи въпроси като: Човек ли е бил Иисус или не?. И още по-безумният въпрос, който ни притеснява исторически. Имал ли е деца или не, бил ли женен или не? За кого е бил женен? А всъщност тези факти твърде малко касаят Христовия дух, въплътен и изявяващ се в тялото на Иисус. Важното е било Словото и посланието за Възкресение. Другото е просто съвършен Аватар и ако можехме да виждаме, щяхме и да разберем.

Затова е безмислено да се чудим какво точно се е случило пред 2000г. А Истината е, че Бог е говорил, за да ни покаже нов път чрез Словото Си. Как точно е говорил няма значение.

Всъщност тези знания са опасни, защото човек може най-накрая да проумее, че е божествен и безсмъртен, че неговия дом не е тук. Може да разбере, че тялото му е много ценно, но е нищожна част от това, което притежава. Това са истини, които добре се крият и дори, когато излизат наяве, са във вид на приказки. Всъщност така се представя и разглежда и историята за Христос. И само, който може да вижда вижда!

В случая на Аватар също. Този филм не е нито красива, триизмерна история, нито само екологичен призив или антивоенен бунт. Той разкрива, че всеки човек има неограничени възможности и е част от глобална мрежа на хармония и растеж. Стига да може да види и почувства това. Защото Любовта е съединение с всеки и с всичко.

Силва Дончева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11133 |18.12.2007 Сем. Николови: «Американска мечта е каквото човек си направи сам от собствения си живот!» . 2| 6063 |31.07.2007 Какво е общото между Никола Саркози, Дейвид Бекъм, Брад Пит и Лени Кравиц? . 2| 7352 |29.07.2007 Какво не знаем за целувката? . 0| 5685 |21.05.2007 Кой за какво (и за колко) се бори в Европарламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads