Реклама / Ads
6| 5338 |09.12.2013 АКТУАЛНО

Кампанията "Подари Коледа" постигна целта си

.
Богдан Томов направи училище за отличници. Това се случи в рамките на кампанията на "Евромайките" "Подари Коледа", която днес гостува на Елин Пелин. Малчуганите трябваше покажат своите певчески умения както и познания по различни предмети, които се изучават в клас.
 

И както във всяко истинско училище имаше изпити, които бяха успешно положени от малчуганите. Децата показаха завидни знания и отговаряха на всички въпроси по природознание, математика и родинознание.

Малчуганите от Елин Пелин сбъднаха и детската мечта на Богдан Томов, която е била да бъде диригент. Те на драго сърце се решиха да станат първия хор, който той да дирижира. Като за първи опит и малчуганите, и певецът успяха да се справят.

Кампанията "Подари Коледа" на социалната платформа на "България без цензура" "Евромайки" има за цел да се съберат подаръци – дрешки, играчки, боички, книжки за деца със специфични потребности както и на деца на родители с подобни проблеми. До този момент са събрани два контейнера. Дарове ще се събират до 19 декември. След това част от подаръците ще бъдат дадени на малчуганите от дома в Луковит, а другата част ще бъдат предоставени на различни организации на хора с увреждания и да бъдат раздадени на техните деца.

Щастлива съм, че толкова много хора откликнаха на нашия призив, каза Даниела Колева от платформата "Евромайки". Тепърва предстои следващия месец изцяло да активираме хората да помогнем на тях и на децата - време е жените да станем фактор в политическия живот на държавата, допълни тя. Време е, каза Колева - не само да чакаме на дарения, а и да влезем във властта и с помощта на всички европейски инструменти да направим така, че за децата да има нормално бъдеще.

Целта на кампанията "Подари Коледа" и "Евромайки" е вече постигната – мобилизирането на човещината и състраданието. Това каза на свой ред Калина Крумова. Отделянето на време и внимание към децата, а не само на пари, са наша основна мисия, допълни още тя. Силата на българката е в битката за едно по-добро бъдеще на децата ни. Ярко доказателство за това са протестите на хасковските майки, с които вече две седмици воюваме срещу управленските своеволия на един кмет за повишаване на таксите за детска градина. Въпросът не е само и единствено парите в случая, каза Крумова. В случая сериозен проблем е неспазването на закони и наредби, погазването на реда и пренебрежителното отношение на управниците към гражданите и техните проблеми, с което не сме съгласни, допълни тя.

"Евромайки" ще бъдат до всяка българка и в трудните ситуации като тази и в благотворителни каузи като "Подари Коледа", категорични да двете дами. Кампанията за събиране на подаръци продължава и тази седмица. На 11 декември в сряда, Софийският цирк на сцена ще изнесе представление за децата на Русе, а на следващия ден ще има специална забавна програма с Богдан Томов в гр. Бяла, русенско. Припомняме, че входът към събитията е свободен, но желателно е да донесете нова играчка или дрешка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5946 |08.12.2013 Чакат ни дълги зими през следващите 15 г. . 1| 5678 |08.12.2013 ЧЕЗ засилва проверките за кражби на ток . 14| 6324 |07.12.2013 Тошо Тошев чукна 71 . 0| 5121 |05.12.2013 ЧЕЗ ограничава ремонтите около Студентския празник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads