Реклама / Ads
11| 6985 |09.02.2016 АКТУАЛНО

Д-р Канчелов: Браво на К. Терзийски за куража, показа себе си и проблема

.
д-р Александър Канчелов
Темата е част от решението, нима трябва да се крие, нима сме в социализма, когато "нямаше" наркотици и алкохол, заяви по НТВ д-р Александър Канчелов от Специализирана клиника за терапия на зависимости и алкохолни и психични проблеми по темата за състоянието и интервютата в последно време на писателя Калин Терзийски. Според доктора голямата провокация заслужава да бъде дискутирана.
 
Нямам никакви притеснения, въпреки че отнесох много "хейт", Калин Терзийски ни покани в апартамента на Елен Колева, той беше в особено състояние, но мисълта му течеше гладко, каза Краси Боев, журналистът, който направи интервюто. Той разказа, че реакциите били разнопосочни, но много хора били възхитени от това, което прави Елен Колева в тази ситуация.

Видяхме и провокативна личност, и човешка драма, и израза на безусловната любов. Алкохолът е един от големите проблеми, в Европа почти 1/3 от мъжете пият повече от допустимото, без да подозират това, каза д-р Канчелов. Хората, които пият ежедневно, независимо от количествата алкохол, са застрашени да развият заболявания. Френското пиене води до церози. Който пие 3-4 пъти в седмицата, това води към проблемната зона, предупреди докторът. Това е увреждащо пиене, което може да доведе до хронични заболявания. А голяма част от хората казват, че това няма да се случи точно на тях.

Калин е спокоен, не смята, че има проблем, смята, че ще се оправи, каза Краси Боев.

Човек, докато не пожелае нещо, то не може да се оправи, заяви докторът. Ако има принуда, това ще предизвика вътрешни борби.

Той го е правил, не е пил в продължение на 5-6 години, после една сутрин се събудил и започнал отново, каза Боев.

Много често връщането става по рязък начин, обясни Канчелов. Факторите действат, а хората, които се борят, водят тежка, дълга борба. Трябва да говорим за тези проблеми, за да отхвърлим стигмата, обвинението, дори злобата, когато видим слабия. Безусловното позитивно отношение е друга култура, смята докторът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9431 |08.02.2016 Фрог око: Жени на амбразурата за Борисов . 0| 4838 |07.02.2016 Ангел Кунчев: Не пращайте на училище болните от грип деца . 17| 4948 |06.02.2016 Евростат: 20 на сто от младите българи мизерстват . 3| 5893 |05.02.2016 Синдиците на КТБ АД позволяват да се продават активи на безценицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads