Реклама / Ads
20| 6945 |07.02.2015 АКТУАЛНО

Р. Кънев: Метлата трябва да играе в службите до невиждана дълбочина

.
Радан Кънев
Малко хора в БСП и ДПС могат да разберат, че нашето отношение към властта е различно. Излиза едно момче от ДПС, без диплома и чете списък с някакви хора, които са уволнени. Накрая казва, че реформаторите са ги уволнили. И цялата зала се смее. Ние не се занимаваме с това. Това каза реформаторът Радан Кънев в предаването „На светло“ по НТВ.
 

Ето какво още сподели той:

 

Аз съм за първи мандат народен представител. Този театрален момент ми се губеше. Това е много безплодно. Гледам колегите и се чудя. Срещнах се с международен аналозатор и той ме предупреди, да не ни хване парламентарната болест и да си мислим,  че в тази зала е заключен светът. Голяма част от хората ги интересува само резултатът, който ще се произведе. Смело мога да кажа, че към момента има ясен резултат и първата крачка е направена-България е стабилна държава. Преди не се знаеше кой е на власт и кой е в опозиция. Има един български навик да се самобичуваме до смърт. Гърция се разлюлява и не знае накъде ще я отвее вятъра. Македония и Сърбия са дестабилизирани и не знаят на коя лодка се возят. Заради силно правителство, ние се превръщаме в една от стабилните страни, наред с Румъния, която е по-добре от нас. Втората крачка е реформата.

 

Скандълт с подслушването се отнася за предишно управление. Никога не ме е интересувало дали ме подслушват. Няма какво лошо да чуят и да заснемат. Нарушаване на правата на няколко хиляди български граждани е огромен скандал. Вътрешната комисия ще дадат отговор. Ако кажат, че много хора са били подслушвани, метлата трябва да играе в МВР и службите до невиждана досега дълбочина.

 

Влиянието на мафиотско-ченгеджийските кръгове е много силна. Иска ни се светът да е по-прост. Истината е, че злото в политиката е във всеки отделен човек и партия. Изкушенията възникват бързо и  допълзяват до всеки в политиката. Всяка партия беше проядена от тези процеси. Сегашното мнозинство държи лостовете във властта. Имаме нужда от повече реформи, защото това са лостовете. Ние трябва да сменим и хората, където има доказани нарушения. Затова сега се променя закона за МВР и ДАНС. Правосъдието се превръща във власт на мафията. Изправили сме се сериозно срещу начина, по който работи ВСС, които доведоха страната до под кривата круша. Костов, царят и Борисов не се справиха преди това.

 

Ни сме мишена на ДПС, които странно защо са решили, че с атаки към РБ могат да ни разклатят и да дестабилизират правителството. ДПС е безкрайно изнервено от това, че не ползва властта по онзи вулгарен начин. Отчайват се, че това пратителство няма да е за броени месеци и се нахвърлят с една нелепа агония. Едни напомпани мускули , а отдолу- празна работа. И в паламента казах, че ДПС не проявява отговорност за българските турци. Преди 20 години ДПС беше отговорно към гражданския мир. Днес те не само са безотговорни, но и по-крадливи отвсякога. Българските граждани са мъдри хора и ще разберат това.  Ако ГЕРБ продължават да се държат стабилно и да не се поддават на провокации, ДПС ще върнат назад тази безобразна риторика или хората ще се отдръпнат от тях. Конкуренцията в политиката не е подливане на вода, а да предложиш конкурентен продукт.  На всички казвам-не правете грешката да занимавате хората с местни избори. Друго е по-важно. Но до Великден ще ни засипят с провокации. Толкова са изнервени ДПС, играчите в съдебната власт, че треска ги тресе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6801 |12.01.2015 Иво Инджев: Ислямът трябва да се реформира . 11| 5966 |28.12.2014 Шефът на синдикатите в МВР: Трябва да излезем от модела „Кой“ . 4| 6004 |17.12.2014 Адв. Менков: За КТБ трябваха едни смешни 500 млн от държавата . 18| 8719 |13.11.2014 К. Добрев: Тефтерът "Златанов" е "бомба", която трябваше да бъде обезвредена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads