Реклама / Ads
10| 6023 |10.12.2015 АКТУАЛНО

Капон: Да смяташ, че мафията ще се самонакаже, е илюзия

.
Мария Капон
„Историческият компромис“ бе направен още в деня, когато Реформаторският блок влезе във властта, а не когато през лятото събраха 180 подписа. Да смяташ, че мафията ще се самонакаже е илюзия или просто имаше желание за власт. Това каза председателят на Единна народна партия Мария Капон в интервю за БНР.
 
Днес вече за всички е ясно това, което Единна народна партия повтаряше многократно – че не можеш да правиш реформа, заедно със собствениците на статуквото, допълни Капон.

Според нея разминаванията в Реформаторския блок показват не организационен дефицит, а морални разлики в ценностната база. „Това е характеристика на механичните сборове. Хората от протеста бяха излъгани жестоко и се наложи да преглъщат всички компромиси. Дори бюджетът е ляв, а премиерът играе мач и настоява за вдигане на данъци“. Подкрепата на ДПС става основна опора на властта и винаги е била, но е илюзия да се смята, че Бойко Борисов и избирал между Делян Пеевски и Христо Иванов, каквито коментари четох, каза още Мария Капон.

„Борисов е пряк участник в назначенията в съдебната власт и никой не бива да го смята за подведено „добро момче“ или за някого, когото „държат“. Това е наивно“. Председателят на ЕНП подчерта още, че в кабинета няма нищо реформаторско и не е имало. Той се крепи на милиардни заеми. Европейските проекти са превърнати в култ, общините са принудени да ги съфинансират, а нямат пари и Борисов ги кара да вдигат данъците. Чужди инвестиции няма.

„На топло“ във властта днес са Асен Гагаузов, Румен Овчаров, Петър Димитров, а Румен Петков и Георги Първанов са коалиционни приятели на фалшивата дясна власт. Колко по-крещяща трябва да е измамата?“, попита Мария Капон. По думите й стабилността на кабинета е превърната в основна опорна точка на платените агитатори на кабинета.

Като погледнем Европа – най-стабилен е Владимир Путин, това ли искаме? Дори да няма криза на математическото мнозинство, има криза на политическата легитимност на тази власт“, категорична бе лидерът на Единна народна партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10537 |08.07.2015 Хр . Иванов: Мафията в България е изключително овластена! . 1| 8678 |05.06.2012 Мафията ФИФА . 12| 6412 |04.04.2012 Мафията с бюджет от 3,5 милиарда лева . 84| 41665 |22.02.2012 Народът - жертва на мафията с лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads