Реклама / Ads
18| 5631 |19.11.2014 АКТУАЛНО

Каракачанов за Фрог: Ако растежът на грешките продължи, подкрепата ни става доста въпросна

.
Красимир Каракачанов
Когато хората изнемогват, трябва да се дава личен пример. Иначе няма какво да им се сърдим, когато ни псуват на майка, заяви за Фрогнюз лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ.
 
Никой никого не клати, това е дъвка за медиите, все пак ние винаги сме имали принципни съображения по отношение на етническите партии, заяви за Фрогнюз съпредседателят на ПФ и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Партията на Корман Исмаилов е ДПС 2, това си е етническа партия. Те се отцепиха не защото са имали някакви принципни разногласия, а защото се бореха за властови позиции. А и какво представлява партията на Исмаилов? Колкото гласове ВМРО може да вземе в община Долно Уйно, толкова са техните в национален мащаб, каза още Каракачанов. Въпросът е, че имаме съображения към техните кадри и имаме 1-2 наум. А и не мога аз да казвам, че съм противник на ДПС, а да си мълча по отношение на етническата партия на Касим Дал. Защото, извинявам се много,  ама той беше 10 години дясна ръка на Ахмед Доган, за когото всички говорят колко лош е бил. Нека бъдем справедливи – Касим Дал излезе от ДПС, защото му отнеха властовите позиции, а не защото е станал български патриот. Напротив, Касим Дал никога не е бил такъв. Докато все пак Ахмед Доган е работил за българските служби за сигурност. Нека да не проявяваме двойни стандарти. След като критикуваме ДПС, не можем да бъдем равнодушни към други подобни партии, макар и по-незначителни от тях, но със същия облик и същия профил. Това ми е притеснението. Ние нямаме нищо против това в българската администрация, в т.ч. и за министри да се назначават хора с небългарски имена. Това не е критерий, поне за мен не е. Един човек, дали се казва Хасан или Иван, не е важно. Не името прави човека, а човекът прави името. Ето – Вежди Рашидов е известен скулптор, като министър на куртурата се справи добре. А сега някои медии искат да направят интрига от това, че ние критикуваме Орхан Исмаилов, защото се казвал Орхан. Не е така, ние имаме притеснения кой го предлага и най-вече къде, поясни Каракачанов.

И изрази притеснения от думите на турския посланик: „Той каза, че ние не трябва да спираме насочваните от турската администрация емигранти към България, а в същото време виждаме към какво приканва турският президент Ердоган и идеологът на неоосманизма Давутоглу. Кой ни дава акъл? Посланикът на държавата Турция, която предизвика конфликта в Сирия и насочва бежанци към територията на България. А ние държава ли сме или не? България е суверенна държава, аз искам тя да е такава и да е достойна. Това са неща, за които трябва да се държи сметка, независимо че за някои хора те са крайни или нерационални. Но това, че подкрепяме правителството, не означава, че не бива да имаме собствено мнение”, добави той. „Трябва да има някакви принципи в този живот. Колегите от ПФ реагираха емоционално, а ние първо искаме да се срещнем с ГЕРБ и с РБ и да разговаряме по тези теми, но ако растежът на грешките продължи, нашата подкрепа става доста под въпрос. А и в РБ имат спорове кой какъв да става. А ние нямаме претенции, не сме предявявали претенции нито за министри, нито за зам.-министри, просто искаме нещо да се направи за България. Затова казахме, че няма да ползваме служебни автомобили в икономическа криза. Някои казват – това е популизъм. Не, не е популизъм! Един шофьор от НСО и един Мерцедес, които ми се полагат на мен, на месец харчат 4-5 000 лв. Затова не искам да харча тези пари, защото това е сума за една операция, например. И това не е демагогия, защото ако 200 души направят такава икономия, това са 100 000 лв на месе. Малко пари ли са в икономическа криза?”, попита лидерът на ВМРО, който увери, че ползва служебната си кола на Организацията. „Ако бяхме богата държава, можехме да правим всичко, но понеже не сме и хората изнемогват, трябва да се дава личен пример. Иначе няма какво да им се сърдим, когато ни псуват на майка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 9496 |19.11.2014 Тема на Фрог: Майори и подполковници късат пагоните . 11| 5923 |13.11.2014 Р. Гечев пред Фрог: Искров се държи като ощипана мома и си търси алиби . 16| 8144 |11.11.2014 Политолог пред Фрог: Проф. Минеков ще бъде последван от Гражданския съвет на РФ . 0| 5993 |11.11.2014 Зам.-министър на спорта пред Фрог: Има купища неуредици и затлачени дейности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads