Реклама / Ads
36| 16159 |06.03.2021 АКТУАЛНО

Кирил Кадийски към Гешев: Има ли държава в света, в която някакво лице да влезе в дома на премиера и да не е разкрито?!

.
Кирил Кадийски
Има ли някъде по света страна, и ако има – каква страна е това?! – в която някакво лице, независимо от какъв пол, мъжки или женски , или същество под защитата на истанбулската конвенция, и отново – все едно в какъв социален диапазон – от проста магистрална курва до най-обигран представител на някое чуждо разузнаване – може да влезе в жилището на Министър-председателя, да извърши действия, все едно какви, и да напусне необезпокоявано?
 

Това е въпросът, който Кирил Кадийски задава на Иван Гешев в отворено писмо до Фрог нюз. 


Вижте цялото писмо на поета до главния прокурор Иван Гешев:


"Отворено писмо
до Главния прокурор
Г-н Главен прокурор,


Въпросът ми към вас е един-единствен. Макар, че поводът, по който е зададен, може да се намери на много места – не по-малко съществени и изискващи непримиримост. Не е нужно човек да е юрист по образование (вие също не блестите сред отличниците на юридическия факултет в СУ), за да види неща, които не само будят тревога, – меко казано – но отдавна вече пораждат и страх.


Но на въпроса – има ли някъде по света страна, и ако има – каква страна е това?! – в която някакво лице, независимо от какъв пол, мъжки или женски, или същество под защитата на истанбулската конвенция, и отново – все едно в какъв социален диапазон – от проста магистрална курва до най-обигран представител на някое чуждо разузнаване. – може да влезе в жилището на Министър-председателя, да извърши действия, все едно какви, и да напусне необезпокоявано. И на всичкото отгоре, след категоричните разкрития, да няма институция или служба, която да разкрие престъплението, при условие, че (хипотетично) службата, която е трябвало да го предотврати, го е проспала....


Предварително ви благодаря за отговора. Но ако е такъв, какъвто сте дали пред Европейските институции – благодаря, може и да не ми отговаряте. От него личи, че такава държава има и тя се нарича България. От което мен ме обзема срам. И гняв! Срам най-вече вече от мен самия и гняв заради мен самия – че съм един от всички, които търпят цялото това безобразие. Да оставим държавата в ръцете на некадърници (най-безобидната квалификация!), които имат и наглостта да парадират дори и да се смятат  не само за недосегаеми, но и за незаменими!


Един наивник, събрал повече кураж, би ви запитал в упор: кой сте вие, господине, за да злепоставяте така България? Но всеки що-годе мислещ човек ще се въздържи от подобна риторика. Като знаем кой ви курдиса насила на този пост – ясно е и кой сте вие самият!"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7811 |29.09.2020 Кирил Чуканов: Няма да има погроми на протеста против Недялко . 29| 15615 |25.08.2020 Нов скандален пост на Данаил Кирилов се разпространява във Фейсбук . 24| 25155 |22.07.2020 Кирил Домусчиев минира държавата: Вадят ЦСКА от Първа лига . 43| 19348 |13.07.2020 Цвета Кирилова към Радев: Искайте оставката на всички действащи политически фигури от 89 г. насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads