Реклама / Ads
46| 12733 |15.12.2020 АКТУАЛНО

Класация „Тиква на годината“ - избират читателите, а не се спуска отгоре

.
Тези, които са достатъчно умни, за да не се включват в политиката, се наказват от факта, че ги управляват по-глупави от тях самите. Авторът на тази мисъл – Платон, признава, че сам става жертва на собственото си съждение. Дори е принуден да обучава тирана на Сиракуза Дионисий Млади.
 

Според древен ръкопис, Платон умира в леглото си, докато млада тракийка му свири на флейта – благосклонен жест на Съдбата към създателя на Западната философия и наука въобще.  

 

От мнението на Платон за глупаците до днешни дни не са се променили много неща – прекалено много съмнения, че глупави хора управляват света и отделни държави не намаляват. Затова и съществува световна класация „Глупак на годината“, стартирала през 2003 година. Призьорите се конкурират по глупост и невежество. Спонсор на класацията е комедийния фестивал Just for Laughs, който се провежда в Монреал.

От 2006 г. се прави класация в 12 категории.

 

Фрог нюз предлага на своите читатели да съставим класация „Тиква на годината“ в две от тези категории в национален мащаб: „Най-глупава постъпка на годината“ и „Най-глупаво изказване на годината“.

 

Припомняме, че в световната „Глупак на годината“ са печелили политици като Дик Чейни, бивш вице-президент на САЩ, президентът на Иран Махмуд Ахмадинежад и др.

Едно от най-глупавите изказвания е направил адвокатът Гари Уитингтън, който прострелял по време на лов Дик Чейни, след което се извинил на семейството „за предоставеното неудобство“.

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-младши няколко пъти влиза в класациите със изказвания от сорта: „Кондолиза Райс е проста тексаска девойка, каквато съм и аз“. У нас това би звучало така: „Караянчева е проста кърджалийска п…а, каквато съм и аз“…

 

Политици, прависти, учени и известни спортисти са сред призьорите.

В България конкуренцията е огромна, дори ако се ограничим в рамките на парламента и правителството, например. Но напират още политолози, журналисти, актьори, спортисти, социолози, учени, интелектуалци и пр. „Тиква на годината“ очаква вашия глас. Чрез коментарите или на електронната ни поща.

 

На ход сте вие, читателите!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8554 |29.12.2015 Ченге от Пловдив стана „Полицай на годината“ . 260| 27427 |26.02.2013 Класация “Най-нежелан български политик” . 1| 6696 |15.06.2007 Опра Уинфри и Мадона разказаха играта на мъжете в класацията на „Форбс" за шоубизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads