Реклама / Ads
8| 10209 |04.06.2014 АКТУАЛНО

Кметицата Апостолова пред Фрог: Докладът срещу мен е пълен с доноси

.
След 5-месечно отсъствие ръководителката на софийската община Слатина Антоанета Апостолова се върна на работа. Каква е причината за това от Столична община, под чиято шапка е тя, не обясниха. „Да, Апостолова е на работа. Попитайте нея за повече подробности”, заявиха пред Фрог нюз служители на Йорданка Фандъкова.
 

 

Ето какво обясни кметицата на район Слатина за завръщането си.


- От Столична община научихме, че сте се върнали на работа след като бяхте отстранена. Приключиха ли проверките срещу вас?

 

- Никога не съм била отстранявана, първоначално ползвах платения си отпуск – от 30 декември до 31 януари. След което пуснах неплатен отпуск, за да има възможност проверката да протече без ни най-малкото съмнение, че аз бих я възпрепятствала. Аз няма как да въздействам на документи, които са вече предадени. Независимо от всичко, за да няма сянка на съмнение, с моя молба си пуснах неплатен отпуск, който приключи на 30 май. Единственото нещо, което интересуваше хората, които правеха предварителната проверка, е един договор заради факта, че е авариен. Документите в оригинал са предадени, така че аз нямам на кого да повлияя. Останалата част на доносите явно са се оказали неверни.

 

- Може ли да назовете поне един от доносите, за които говорите?

 

- Вижте, аз първо не съм видяла този доклад. С него съм запозната повърхностно от г-жа Фандъкова като настроение. Никога не съм го виждала, това съм дала като показания. Затова не мога да говоря за съдържането на доносите. Аз още септември месец съм поискала да ми бъдат предоставени всички доноси, довели до инициирането на тази проверка. Сигналите започнаха да валят от април месец 2013–та и в рамките на 2 месеца се натрупаха. Преди това не е имало нищо подобно. Аз лично не съм виждала доносите. Не са ми предоставяли дори техни копия, за да се запозная. Не съм имала право на отговор по доклад, който не съм виждала. Най-коректно реших да изляза в отпуска, за да приключат компетентните органи и да излезе истината, защото тя категорично не е тази.             

 

- Не разбирам кой има интерес да бъдете отстранена.

 

- Винаги на подобни места като моето има хора, които са кандидати да седнат на него. Няма как сега да назова конкретно лице. Мога само да кажа, че хората, които имат интерес да бъда отстранена, са тези, които са в нарушение или пък такива, които не са удовлетворени от нещо, което аз не съм разрешила, спазвайки примерно Закона за устройство на територията. Знам един от хората, които не бяха удовлетворени, един от авторите на огромен брой доноси...

 

- Кажете името на този човек.

 

- Име няма да кажа в момента. Аз изчаквам коректно до момента, в който ще предприема съответно граждански иск за набедяване. 

 

- Търговци твърдят, че вие сте ги изнудвали, за да оставите обектите им.

 

- Това е откровено клеветене. Имам протоколирана среща с търговците в зала Универсиада, където аз ги запознавах по моя инициатива с новите правила от наредбата за ползваеми обекти. Едно от лицата толкова неудобно се почувства, тъй като наскачаха срещу него, понеже беше злоупотребил с подписите им. Той беше подпъхнал допълнително един донос от една страница А4 към нормалните им възражения. На този случай бяха свидетели повече от 65 търговци. Имаме протокол, имаме писмата на хората, които след това реагираха.

 

- Нека да знаем името му.

 

- Мога да дам името му, но в момента не искам да го направя, защото не мисля, че трябва да си го позволя.

 

- Проверката приключила ли е?

 

- Да, чакаме заключението. Първоначалното писмо на Софийска градска прокуратура изрично казва, че не разбира защо прокуратурата се занимава с такъв случай, тъй като няма данни за престъпление. Затова връща папките, класьорите, връща всичко в Столична община, тъй като няма основание за проверка. Нека завърши всичко и ще бъда достатъчно изчерпателна за нещата, които ви интересуват.

 

- Последен въпрос. Връщайки се на работа, купихте ли за кабинета си цветя на стойност 400 лева?        

 

- Как е възможно това нещо?! Много е интересно.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 114| 12374 |12.05.2014 Разузнаването на ФРГ: Русия прави България предмостие; ще сее раздори в ЕС . 5| 7342 |11.04.2014 М. Димитров пред Фрог: ДКЕВР е под политически ботуш . 18| 15128 |26.03.2014 Живкова представи лятната си колекция пред дамите от Дайнърс клуб България . 22| 9638 |24.03.2014 Путин предлага сръбска скара от билборд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads