Реклама / Ads
13| 23674 |26.11.2018 АКТУАЛНО

Кой ще провери наистина имотите и връзките на Владислав Горанов?

.
През 2015 г. Горанов строи в местността ”Ярема”, а строежът изгледаше така.
Къде и как жвиее финансовият министър Владислав Горанов се обсъжда активно още от 2015 година. Още тогава само Фрог писа за къщата на Владислав Горанов в елитната вилна зона ”Ярема“ край София.
 

Тогава строители и съседи споделиха, че министър Горанов вдига къщата. Според експертна оценка на брокери на недвижими имоти имотът ще струва между 1-1,5 млн лв, с уговорката, че в зависимост от обзавеждането цената вероятно ще се вдигне.


.

Снимка: Фрог нюз

 

Проверка не беше направена. По всяка вероятност такава няма да се случи и сега. Почти сигурно е, че грандоманския строеж не се води на името на Владислав Горанов, а вероятно на негов близък или фирма. Съседите обаче са категорични, че той лично е ходил да контролира обекта, както и съпругата му и давали наставления какво да се прави или променя.

 

Може и да нямат нищо общо, но през 2015 година Владислав Горанов, по покана на Домусчиев, лично преряза лентичката на трибуна „Моци“.

 


.

Колаж: Фрог нюз

 

В официалната декларация за имуществото на Владислав Горанов, освен безвъзмездният апартамент, който му е предоставен от кръстника му, са записани още три жилища в София - две - наполовина негови - придобити със заем и по време на брака му. И трето - дарено от родителите му, съобщава Нова телевизия. Според декларациите на Горанов общата сума на имотите е около 200 хил. лв., като парите са собствени, от кредит и дарение от родители. През 2017 г. спестяванията на семейството са около 85 хил. лв., а съпругата на Горанов е декларирала допълнителен приход от 14 хил. лв.

 

Сотир Цацаров обяви, че ще бъде направена проверка на Горанов, но пък от друга страна близките взаимоотношения между двамата не дават надежда, че проверката ще е реална. От снимки, публикувани в "Капитал", се вижда как двамата се поздравяват чрез масонски ритуал. Очевидно е, че са в доста близки, приятелски взаимоотношения.

 


.
Снимка: Капитал

 

Връщаме лентата доста назад, за да припомним, че през лятото на 2014 г. Владислав Горанов се появява изключително неясно като какъв в една много коментирана и ключова среща, в която участват повечето политически лица по онова време. Срещата е организираното от президента Плевнелиев, обявена е като съвещание за случващото се с Корпоративна търговска банка и банковия сектор в страната. Години по-късно, когато беше разсекретена стенограмата от това заседание, стана ясно, че на него всъщност е договорен фалитът на КТБ. 

 

Въпросът, на който и до ден днешен никой не иска да отговори е, в качеството си на какъв Владислав Горанов присъства на тази среща.


.
Снимка: Президент на РБългария

 

Горанов обаче е там, видно от снимките, публикувани в сайта на президенството. Горанов тогава не е дори депутат. Припомняме, че той беше заместник-финансов министър по времето на второто правителство на Борисов. След това стана редови депутат от ГЕРБ, но напусна парламента изненадващо през февруари 2014 г, като се обоснова с желание за професионална реализация в други среди и малкото пари, които получава като народен представител. Малко преди срещата при Плевнелиев се появяват публикации, че Горанов ще става изпълнителен директор на Общинска банка. Той обаче става финансов министър. С по-ниско заплащане, но очевидно с повече власт и възможности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11467 |27.09.2018 Антикорупционната КПКОНПИ да провери първо шефа си Пламен Георгиев. Има защо . 15| 8869 |26.09.2018 Шефът на КПКОНПИ проверил Пеевски само по документи, запорира имота на Трайчо Трайков . 14| 9671 |23.08.2018 ”Демократична България” поиска Брюксел да провери Търговския регистър . 0| 7258 |26.03.2018 Проф. Павлов: Въпросът с имотите на тракийските бежанци не бива да се отлага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads