Реклама / Ads
10| 6528 |26.09.2019 АКТУАЛНО

В коя България да се завърнат младите?

.
Пребивавайки в Ню Йорк, уважаемият президент г-н Румен Радев отправи към младите българи в САЩ клишето-призив да се завърнат в родната България.
 

В коя България, господин президент? В прекрасната страна, където държавността изчезна? В държавата от руски тип, слугуваща на ченгета, мутри и номенклатура?

 

Където кадърният и работлив човек е незабележим, а честният и скромният е неудачник, най-често е обект на присмех?...

 

Държава, която се управлява от неколцина със "специални" телефонни номера. Държава, в която отдавна изчезнаха ред и законност. Държава, в която колкото си по-голям крадец, толкова повече се радваш на уважение и почит. Държава на клептокрация и беззаконие...


Америка не е идеална, но се развива според принципа на меритокрацията, основана върху труд, упорство и учение. На ред и законост. Държава, в която бедният индиец Съндар Пичей емигрира, за да учи. И понеже е гений, днес оглавява "Гугъл". Хиляди са примерите, да не ги изреждам. САЩ са държава, в която всяка крачка напред и нагоре е възможна след тежки конкурси, а не с парашути за "калинки", избрани заради послушание.

 

Сигурно някой от Вашите слушатели ще се завърнат в България, г-н президент. Ще се върнат онези, които са били пратени да учат за готови места. Милен-велчевци дал Господ. Чакат ги банките и татковите предприятия, основани от Партията. Ще се върнат онези, които не могат да се адаптират и да намерят работа в жестоката конкуренция. Онези, на които са им по-мили лекият животец, хапването и пийването, носталгията по соца...

 

Няма да са много!

 

Другите българи, които ще останат в Америка, са далеч по-големи патриоти от къпещите се в ледени реки, които размахват огромни национални флагове и ръсят патриотични заклинания, които неизменно завършват с клетви за вярност към Русия.

 

Онези, които живеят, творят и произвеждат в САЩ, дават мило и драго да опазят в себе си и в децата си всичко Българско! Защото където и да бъде в безкрайния Свят, истинският българин остава такъв до края на земните си дни. И след това.

 

Малцина сънародници са се втурнали към Америка за пари. Богат от заплата не се става. Но са отишли точно там, защото искат да живеят в Държава.

Въпреки носталгията!

 

Христо Кирчев

бивш кмет на Варна,

народен представител в 39-то и 40-то НС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 15996 |17.09.2019 Заради такава снимка в най-изостаналата и корумпирана държава в ЕС България те дават на съд! . 9| 14812 |16.09.2019 България блесна с „наука“ на Антинобеловите награди . 25| 10724 |08.09.2019 Георги Лозанов: Този път май нещо ще се случи в България . 63| 10890 |02.09.2019 Атлантици: Съветската армия окупира България, но нагло наричат това „освобождение“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads