Реклама / Ads
1| 9502 |26.03.2019 ЪNDERGROUND

Комисията за корупция разследва близък до Цветан Цветанов кмет /документ/

.
Атанас Камбитов Източник: БГНЕС
Комисията по конфликт на интереси започна разследване срещу кмета на Благоевград Атанас Камбитов. То е свързано с уволнението на главния архитект Васил Тинчев, който освен, че обжалва уволнението си пред Административен съд, пусна и сигнал до прокуратурата, премиера Бойко Борисов, ДАНС и ДНСК за сделка с общински имот на старата автогара.
 

Атанас Камбитов е кмет от ГЕРБ и е един от любимците на Цветан Цветанов. В сигнала си архитект Тинчев посочва,че при  изграждането на сградата  в близост до „Кончето“ има конфликт на интереси, има допуснато  престъпление с продажбата на земя публична общинска собственост.

 

Арх. Тинчев твърди,че строежът е незаконен. Изгражда го  фирма „Стройинвестконсулт 2013“ ЕООД, чийто бивш собственик е кумашин на кмета Атанас Камбитов, бившият зам. кмет по строителството на общината инж. Янко Янков. Кумашин e понятие от югозапада, което не се среща на друго място. Този човек ти е хем роднина, хем приятел, хем човек, който си венчал ти.

 

Арх. Тинчев твърди още, че за кратък период теренът, върху който има незаконна нова 2-етажна масивна постройка, от публична общинска собственост е станал частна общинска собственост. Това се е случило без да има решение на Общинския съвет.

 

ДАНС от своя страна, след като са получили сигнала, са  го изпратили по компетентност и до комисията за конфликт но интереси, която да разследват кмета Атанас Камбитов и неговия бивш служител Янко Янков. Публична тайна е че двамата  са кум и кумашин.

 

В писмото си ДАНС пише: „ В сигнала на Васил Тинчев съдържа твърдения за неправомерно отчуждаване с корупционна украса на публична общинска собственост на Община Благоевград в полза на конкретно посочено търговско дружество“.

 

Какъв ще бъде  резултатът от проверката ще разберем скоро, но едно е ясно,както президентът каза, няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да разследва именно него по „беззъбия“ закон, наложен от самият Цветанов.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 65019 |14.02.2019 Невиждана корупция в Плевен: Полицейски началници нареждали да се слага дрога в колите на техни опоненти . 7| 7114 |23.11.2018 Разследването на „Джи Пи Груп“ върви кротко и без показност . 1| 6051 |29.10.2018 Проверяват Държавната агенция за българите в чужбина за корупция . 5| 6706 |15.10.2018 Разследват ”Джи Пи Груп” за пране на пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads