Реклама / Ads
0| 7468 |02.04.2016 АКТУАЛНО

Д-р Константинов: Тенденцията е опростачване на обществото

.
д-р Стефан Константинов
В обществото в момента има една голяма доза несправедливост сред хората за това, че не се получава справедливо наказание, за това, че не се спазват правилата и хората започват сами да си взимат кой както си знае нещата в свои ръце. Това каза в предаването „Тази събота” бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.
 
Имаме и една голяма доза на опростачване на обществото и когато простаците започнат да раздават справедливост, се получава ето този резултат – имаме човек, който отива да помогне на друг, който се е напил. Вместо след това като се разбира тази сценка този, който е бил пиян, неговите родители, да понесат съответната санкция, него го разкарват месец, два, три да дава показания и накрая нищо не се случва. Какво ще си кажат всички хора, които ни гледа, продължи медикът.

Фокусира се върху Спешната помощ по естествени причини, защото те се срещат с пияни, с наркомани, с бабаити, които се бият нощно време, с катастрофи, агресивни, всякакви хора. Обаче същото се случва и в училище, същото се случва и някъде другаде – хваща дете и го набива. Обществото ни е дълбоко болно. Няма как здравеопазването да подобри това, че някой е простак и е решил да раздаде справедливостта по собствения си начин, защото всъщност държавата и институциите не могат да я гарантират на хората”.

 

Нападенията над лекари са ежедневие, но много от лекарите не смеят да попадат сигнали заради заплахата от пациенти. Това каза нападнатият преди години лекар д-р Красимир Йорданов.


Според него, агресивността у българина е много голяма:

„Явно тя се поражда от самия начин на живот и от тежките условията в страната, няма какво да се лъжем. Много пъти те са прави за забавянето на линейки, но самият екип, който отива, няма вина за това”.

 

Докторът е нападнат по време на дежурство през 2013 година, когато отива да помогне на 15-годишно момиче с алкохолно натравяне в столичния квартал „Овча купел”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9220 |31.03.2016 Само във Фрог: Прегазиха Конституцията с хвърляне на армията на границата . 0| 6121 |30.03.2016 А. Найденов: БСП се намира в една мъртва точка . 0| 7131 |29.03.2016 Д-р Киров за Фрог: Не сме улични бойци и садисти, няма да оставим пациентите . 0| 6611 |29.03.2016 Само във Фрог: Четири медии пропагандират идеите на „Ислямската държава”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads