Реклама / Ads
0| 5034 |15.09.2008 АКТУАЛНО

Консумацията на алкохол скочи след първия звънец

.
Като "по вода” започна новата учебна година. Дъждът вкара големите ученици в близките заведения. Непробиваемият трафик пък развали настроенито на всички в София и големите градове.
 

 

Като по вода в най-буквалния смисъл тръгна новата учебна година в цялата страна. Студеният дъжд, който се изля като из ведро, блокира уличните артерии в големите градове и доведе до сълзи закъсняващите първолаци, скъсвайки нервите на родителите им, които чакаха в огромни задръствания. В София трафикът се закучи не само из центъра, но дори и в по-малките странични улици. Основната част от по-големите ученици решиха тотално да отсвирят официалното откриване на учебната година и, спестявайки си приветствените речи, директно се отправиха към близките заведения, за да отпразнуват следваканционната си среща „по-твърдо”. Водката и джинът се котират най-много сред подрастващите, а времето за консумация въобще не се подбира – колкото по-рано се започне, толкова по-”респектиращо” изглежда упражнението в компанията. Софиянци пък цял предиобед си задаваха резонния въпрос дали учебната година не се открива пред МОЛ-овете в столицата. Те бяха атакувани от пълчища ученици в приповдигнато 15- септемврийско настроение.

15sept.jpg

За част от студентите днес се откри и академичната учебна година. Това се случи в Националната академия за театрално и филмово изкуство " Кръстьо Сарафов”, където сутринта се състоя откриването на учебната година начело с ректора проф. д - р Станислав Семерджиев, който изнесе встъпителна реч. Както и предишните години, той представи своята „буква на годината” – избрана от него буква от азбуката, която акцентира върху думи присъщи на процеса на обучение и събитията в академията.

15sept2.jpg

След това думата беше дадена на декана на факултета по сценични изкуства проф. Снежина Танковска, която представи участниците във фестивала на средиземноморските театрални училища OLIVE. Фестивалът започна вчера с представянето на проектите от специалност „Сценичен и екранен дизайн” във фоайето на факултета по екранни изкуства..

15sept3.jpg

Първокурсниците, чието търпение се бе изчерпало, стоейки на сцената през цялото време, дочакаха и своя звезден миг – в ръчването на студентските книжки от бъдещите им преподаватели. Освен че "НАТФИЗ" е домакин на OLIVE, тази година е и юбилейна – навършват се 60 години от основаването на академията. Довечера в учебен драматичен театър от 22:00 ще се състои официалното откриване на фестивала, който ще продължи до 20 септември. Frognews.bg

15sept4.jpg
 Снимки: Неделчо Хазърбасанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5528 |19.08.2008 Първият истински музикален фестивал в България завърши с успех . 48| 49475 |02.07.2008 За лятото: Алкохол в нормални дози и секс в различни пози! . 2| 11625 |09.01.2008 Зимната сесия в Алма матер – алкохолен маратон или 24 часа зубрене? . 0| 19789 |19.11.2007 Елизабет ІІ е първият британски монарх, който празнува „диамантена“ сватба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads