Реклама / Ads
0| 6564 |28.05.2007 АКТУАЛНО

Корнелия Нинова, зам.-министър: Плашеха ме като ми палеха колите и оставяха бележки

.
Аз съм по-лесна мишена от Румен Овчаров, защото съм по-ниска, по-млада, с по-нисш ранг в партията и управлението и затова натискът е насочен към мен. Това заяви в предаването на бТВ “Тази сутрин” Корнелия Нинова, заместник-министър на икономиката и енергетиката.
 
Аз съм по-лесна мишена от Румен Овчаров, защото съм по-ниска, по-млада, с по-нисш ранг в партията и управлението и затова натискът е насочен към мен. Това заяви в предаването на бТВ “Тази сутрин” Корнелия Нинова, заместник-министър на икономиката и енергетиката. Според нея фактите, за да се озове в скандала за злоупотребите в “Топлофикация” са няколко. Първо, защото е зам.-министър на икономиката, второ, защото е приятел със следователите, обвинени по случая и трето, за да има манипулация на обществото по темата за “Топлофикация”. Корнелия Нинова не смята, че натискът към нея е политически, а че е на основа на икономически интереси. Тя заяви, че не е имало физически натиск и преки заплахи, но са й били откраднати последователно две коли, след което е била оставяна бележка с надпис “да би мирно седяло, не би чудо видяло”. Зам.-министърът на икономиката и енергетиката свързва кражбите по хронологичен път с отказа си да подпише документите за “Булгартабак” и за исканията от държавния резерв. На въпрос дали смята, че е била подслушвана или следена, тя заяви, че не й се иска да допуска такова нещо. Нинова завърши с думите, че не смята скандалът да е на основа на икономически интереси между БСП и ДПС, а е конфликт на икономически интереси на Ангел Александров, които тя не е удовлетворила и затова бива наказана чрез инсцениране на скандал.
Ангел Александров, директор на НСлС, взе отношение и в отговор на въпроса дали той има нещо общо с кражбата на колите на Корнелия Нинова заяви: “твърде много криминални романчета е чела госпожата и е почнала да се увлича”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2848 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 13546 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74233 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо . 3| 3218 |14.04.2024 Иран атакува пряко Израел. Какво знаем?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads