Реклама / Ads
23| 7756 |02.10.2019 АКТУАЛНО

Кошлуков: Разпореждам в БНТ да не се кани Волен Сидеров

.
Татяна Тасева, Добрина Чешмеджиева и Емил Кошлуков
Това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира.
 

Това заяви генаралният директор на БНТ Емил Кошлуков в сутрешния блок на телевизията.

 

Припомняме, че снощи лидерът на “Атака” нападна словесно Юлиан Ангелов от ВМРО в предаването “Референдум” по БНТ. Волен Сидеров обиди и евродепутатът Ангел Джамбазки, който не бе в студиото, с думите “той е гей”. След 30 минутен скандал с водещата и депутатът от ВМРО, Сидеров бе изгонен от студиото с жандармерия.

 

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева, генералният директор Емил Кошлуков и редакторът Татяна Тасева коментираха събитията.

 

Ще сваля и предаването от сайта, защото не смятам, че това трябва да се разпространява. Ще компенсираме другите участници съгласно споразумението, което имаме, каза още Кошлуков.

 

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева каза, че е изключително неприятно и възстава срещу това политически сили да определят правилата. Споразумението е създадено преди да е ясно кой ще бъде кандидат, каза още тя.

 

Тасева обясни, че основна цел на "Референдум" е да има равнопоставеност, принципи и разговор, но това се е оказало невъзможно при вчерашния брой. Реплики от рода: "Това е обществена телевизия, аз ще си правя каквото си пожелая" като недопустими.

 

БНТ излязоха и с декларация в която се казва следното:

 

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

 

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

 

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

 

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

 

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

 

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

 

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

 

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5116 |07.07.2018 От Балтийско море до Балканите се надяват на свежи пари от китайски компании . 5| 6974 |17.05.2018 Калфин: Подписаната декларация след срещата ЕС-Западни Балкани е разочароваща . 0| 8182 |26.03.2018 Проф. Слатински: А какво пише днес в страничката за исканията на Турция към нас? . 8| 8399 |23.02.2018 Сбъркани шефове в МВР лъжат, че не ни лъжат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads